Opština Berkovici

Naslovna Vijesti iz BiH Društvo Od danas nove registarske tablice u BiH

Od danas nove registarske tablice u BiH

El. pošta Štampa PDF

Novi sistem registracije vozila u BiH počinje danas, ozvaničiće ga uručivanje novih registarskih tablica ministru transporta i komunikacija BiH, Rudi Vidoviću.


 
Najavljeno je ovo iz Agencije za identifikacione Dokumente i razmjenu podataka (IDDEEA), odakle su podsjetili vozače da masovnih zamjena registarskih tablica i ostalih dokumenata neće biti.
Vlasnici automobila u BiH neće morati od danas da mijenjaju svoje saobraćajne dozvole, nego će se raditi tek kada im istekne registracija vozila.
Kako je saopšteno iz IDDEEA, registarske tablice vozila moraće da mijenjaju Koja su kupljena po osnovu ugovora o lizingu, taksi vozila, te vozila diplomatskih i konzularnih predstavništava u BiH. Takođe, Zamijeni tablica podliježu ja Traktori, te radne strojevi, radna vozila i motokultivatori, čija će podatka u roku od godinu od početka primjene novog koncepta registracije biti u potpunosti zamijenjena.
"Vozila u vlasništvu fizičkih i pravnih lica zadržavaju postojeće tablice dok je vozilo u njihovom vlasništvu. Samo u slučaju promjene vlasništva vozilo dobija nove tablice, koje će važiti dok je vozilo u upotrebi i lupetati vozilo bez obzira na buduću promjenu vlasništva nad vozilom ", saopštili su iz IDDEEA i MUP-ova koji će i dalje biti Nadležni za registraciju vozila.
Od sada će vlasnici vozila, kada im istekne registracija, dobiti i nove Dokumente koji do sada nisu postojali, da su: potvrda o vlasništvu vozila, takozvana Vlasnička knjižica, potvrda o registraciji vozila (umjesto dosadašnje saobraćajne dozvole), te stiker o tehničkoj ispravnosti vozila (naljepnica koju izdaje MUP).
Saobraćajna dozvola ostaje u upotrebi sve dok se ne popune sva slobodna polja za produženje registracije. Prema utvrđenom cjenovniku, nove registarske tablice koštaće 20 KM, po five KM, potvrda o vlasništvu vozila, potvrda o registrovanju i stiker. Registracije će se i dalje obavljati u MUP-ovima prema mjestu prebivališta.
Iz IDDEEA su saopštili da su nabavljene zalihe tablica dovoljne za oko tri godine, personalizacija se radi u njihovom centru u Banjaluci.

Od danas nove registarske tablice u BiH
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas829
mod_vvisit_counterJuce4039
mod_vvisit_counterOve nedelje4868
mod_vvisit_counterProšle nedelje32354
mod_vvisit_counterOvog mjeseca131097
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca152913
mod_vvisit_counterUkupno23244347