Opština Berkovici

Naslovna Vijesti iz BiH Društvo Nakon asfalta stigla i voda

Nakon asfalta stigla i voda

El. pošta Štampa PDF

ISTOČNI MOSTAR - Opština Istočni Mostar završila je izgradnju sekundarnog vodovoda u Zijemljima čime je svako domaćinstvo u ovom najvećem opštinskom naselju dobilo pitku vodu. Ukupna vrijednost ovog projekta iznosila je 250.000 maraka.

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH obezbijedilo je 100.000 maraka, Fond za razvoj i zapošljavanje Republike Srpske u projektu je učestvovao sa 80.000 maraka, a ostatak novca su obezbijedili Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva RS i opština Istočni Mostar.

Načelnik opštine Radovan Palavestra istakao je da je za posljednju godinu ova mala opština sa površinom manjom od 90 kilometara kvadratnih obezbijedila još niz značajnih investicija.

- Uradili smo četiri kilometra asfaltnog puta, napravili sportsko igralište i nabavili sportske rekvizite, a sada je stigla i voda za piće - rekao je Palavestra.

Palavestra je naglasio da Istočni Mostar ne treba posmatrati prema sadašnjem broju stanovnika, nego kao opštinu koja ima geopolitički i strateški značaj postojanja u Republici Srpskoj. Zbog toga je apelovao na  nosioce republičke vlasti da se izbore za institucionalni opstanak ove nerazvijene opštine koja u čitavom poratnom periodu simbolično poručuje svijetu da je u dolini Neretve živio i srpski narod.

Govoreći o planovima za naredni period Palavestra je najavio projekat elektrifikacije povratničkog naselja Birićevina gdje su prije rata uglavnom živjeli Hrvati i rekonstrukciju lokalnog puta u selu Gornja Kamena.

Nevesinje

Najveća želja stanovnika Zijemlja je povezivanje asfaltnim putem sa opštinom Nevesinje, pa je i opštinska administracija najavila angažovanje na obezbjeđenju sredstava za rekonstrukciju puta Nevesinje-Lakat-Zijemlja čime bi ova regionalna saobraćajnica bila skraćena za šest kilometara

Sanja Kovač (Glas Srpske)

 

Nakon asfalta stigla i voda
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas10956
mod_vvisit_counterJuce10757
mod_vvisit_counterOve nedelje33372
mod_vvisit_counterProšle nedelje73590
mod_vvisit_counterOvog mjeseca64275
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca337301
mod_vvisit_counterUkupno12041678