Opština Berkovici

Naslovna Vijesti iz BiH Društvo Policija pretukla tri mladića

Policija pretukla tri mladića

El. pošta Štampa PDF
Pri povratku sa Narodnog sabora na zubačkim Ublima pripadnici trebinjske policije zaustavili su vozilo i pretukli tri mladića nanijevši im lakše tjelesne povrede. Mladići smatraju da su pretučeni greškom i da su zamijenjeni, dok u Centru javne bezbjednosti tvrde da nije došlo do greške već da su mladići pretučeni jer su počinili nekoliko prekršaja.

U nedelju rano ujutru, oko dva sata poslije ponoći policijsko vozilo zaustavilo je automobil “Golf dva” kojim je upravljao Stevan Vukalović u mjestu Bogojević Selo, a potom su tri mladića,koja su se nalazila u vozilu dobila batine. Srđan Vukalović smatra da su pretučeni greškom jer je policija mislila da su oni učestvovali u masovnoj tuči koja se prethodno dogodila u jednom od šatora.

“Mi smo nešto poslije jedan sat iza ponoći, kada je otvoren saobraćaj za putnička vozila, krenuli sa Ubala za Trebinje. Iza nas je išlo neko vozilo bez policijskih oznaka i rotacionih svejtala, potpuno isto kao i ostala civilna vozila, i stalno nam je blicalo i davalo znak da se zaustavimo. Mi smo mislili da je neko pijan ili drogiran u vozilu, i nismo htjeli da stanemo. Nakon kilometar i po naišli smo na kolonu zaustavljenih vozila kod Bogojević Sela i stali smo. Istog trenutka policija je otvorila vrata od suvozača i šakama, nogama i pendrekom počela da tuče Stevana Vukalovića, mog rođaka koji je vozio automobil. Potom su na vozačeva vrata izvukli Filipa Vukalovića koji je sjedio na mjestu suvozača i počeli da ga tuku pendrekom i šakama u glavu. Ja sam ih pitao šta rade, a onda je i mene na ista vrata, jer je golf bio sa dvoja vrata, izvukao policajac, odveo na stranu i počeo da tuče šakama, nogama, pendrekom i stalno je pitao hoću li još. Ja sam onda poznao jednog od policajaca, Brkovića, i pitao sam ih šta se radi, zašto nas tuku. Nakon toga batinanje je prestalo a onda sam vidio da je moj rođak Filip, koji ima šesnaest godina, ležao na podu u besvjesnom stanju i izgledao kao mrtav. Ja sam ih pitao šta da radimo, i oni su reklli da ga stavimo u auto i da bježimo u Trebinje. Mi smo ga nekako ubacili u auto, i u strahu odvezli u trebinjsku bolnicu. Tokom vožnje malo je došao sebi, ali je bio potpuno pogubljen i kontunzovan i nije znao gdje se nalazi i šta se dogodilo. U policiji smo saznali da je došlo do zamjene identiteta. Na Ublima je pod nekim od šatora došlo do tuče i oni su tražili nekog momka i mislili su da se on nalazi u našem vozilu. Kada su nas zaustavili bez ijedne riječi i bez legitimisanja su počeli da nas tuku i tek kada sam ja prepoznao jednog od policajaca i pitao zašto to rade tuča je prestala. Pored Brkovića tu su bili policajci Dukić i Ćeranić," kaže Srđan Vukalović, jedan od pretučenih mladića.

Tri mladića zatražila su pomoć od ljekara Opšte bolnice u Trebinju, a najmlađi Filip Vukalović, koji je u batinanju izgubio svijest, zadržan je na bolničkom liječenju na Odjeljenju za hirurgiju i ortopediju.

“Mladić Filip Vukalović javio se dežurnom ljekaru u nedelju, trećeg avgusta, i on je nakon ljekarskog pregleda i opservacije zadržan na liječenju. Osjećao je glavobolju i vrtoglavicu i ima vidljivo nagnječene podglavine, čeonog dijela i gornjovilične regije," kaže doktor Predrag Simić, načelnik Hirurškog odjeljenja Opšte bolnice u Trebinju.

Tri mladića i njihovi roditelji slučaj su prijavili inspektorima u Unutrašnjoj kontroli Centra javne bezbjednosti Trebinje, a planiraju da policiju tuže i na sudu.

Portparol Centra bezbjednosti Trebinje Rajna Parežanin kaže da nije došlo do zamjene identiteta i da je policija podnijela više prekršajnih prijava protiv tri mladića.

“Policija nije greškom pretukla mladiće, kako to oni tvrde, već su se oni bahato ponašali i počinili više prekršaja, od svađe, vike, bezobzirnog ponašanja do odbijanja zadatih naređenja. Oni su prilikom prolaska pored policijske patrole policajcima uputili psovke i pogrdne riječi, a potom su u više navrata odbijali da se zaustave iako ih je policija na to upozoravala svjetlosnim signalima. Nema govora da je došlo do zamjene identiteta, jer je ta osoba, za koju oni smatraju da su zamijenjeni za nju, ranije privođena na Ublima i njoj su napisane tri prekršajne prijave. Ja bih ovu priliku iskoristila da uputim apel roditeljima da više vode računa o svoj djeci i da ne dozvole da se maloljetna lica borave izvan kuće u tako kasnim večernjim satima," ističe Rajna Parežanin.

Konačnu riječ u ovom slučaju, i ko govori istinu a ko je u pravu daće pravosudne institucije, ali se na to može čekati godinama. Naime, sudijama u Bosni i Hercegovini puno se ne žuri sa poslom, o čemu govori i nevjerovatran podatak da ni poslije dvanaest godina neki predmeti vezani za kriminal u preduzeću « Autorad » iz Trebinja nisu riješeni.

Dan / Nebojša Vukanov

Policija pretukla tri mladića
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1268
mod_vvisit_counterJuce6065
mod_vvisit_counterOve nedelje27892
mod_vvisit_counterProšle nedelje31772
mod_vvisit_counterOvog mjeseca88180
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca174228
mod_vvisit_counterUkupno23048517