Opština Berkovici

Naslovna Vijesti iz BiH BIH Lažni borci

Lažni borci

El. pošta Štampa PDF

Cilj Akcionog plana za efikasniju reviziju ostvarenog statusa i prava iz oblasti boračko-invalidske zaštite jeste smanjenje broja lažnih boraca i korisnika mjesečnih primanja, kako bi se vratilo dostojanstvo časnim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata, rekao je Duško Milunović, predsjednik Centralne revizione komisije.

 

Milunović i sekretar Boračke organizacije RS, Čedo Šipovac, predstavili su u Nevesinju Akcioni plan za efikasniju reviziju ostvarenog statusa i prava iz oblasti boračko-invalidske zaštite.

Predsjednik Centralne revizione komisije podsjetio je da je u RS kategorisano oko 120.000 boraca, pri čemu 94.000 pripada prvoj i drugoj kategoriji, što, kako je ocijenio, ne odslikava stvarno stanje iz minulog rata.

Zbog toga je Vlada RS, u saradnji s Boračkom organizacijom RS, i pokrenula reviziju kako bi se eliminisali korisnici koji nezakonito ostvaruju prava iz oblasti boračko-invalidske zaštite.

Prema novom planu, opštinske boračke organizacije po prvi put će u svojim prostorijama javno izložiti spiskove svih onih koji ostvaruju pravo po osnovu učešća u ratu ili ranjavanja. Biće otvorena i besplatna info-linija putem koje će se potpuno anonimno moći dostaviti informacije i saznanja o licima koja na nezakonit način ostvaruju primanja.

Lažni borci
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas6413
mod_vvisit_counterJuce6694
mod_vvisit_counterOve nedelje44454
mod_vvisit_counterProšle nedelje54679
mod_vvisit_counterOvog mjeseca187577
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca304300
mod_vvisit_counterUkupno13237743