Opština Berkovici

Projekti

El. pošta Štampa PDF

                                                        PROJEKTI

      KOJI SU  REALIZOVANI U OSNOVNOJ ŠKOLI „NJEGOŠ“ BERKOVIĆI 

 

 

Prilikom posjete  Osnovnoj školi „Njegoš“ Berkovići, u razgovoru sa direktorom, između ostalog saznajemo da su u školi urađeni sledeći

 

                                                       PROJEKTI

                           koji su realizovani u školskoj 2008/2009. godini

 

1.  Projekat ranog otkrivanja djece sa posebnim potrebama. Ovaj projekat je u saradnji sa službom Opštine i Fondom dječije zaštite.

- U toku su radionice sa logopedom,gore navedeni projekat je angažovao logopeda jer istog nemamo među uposlenim. Za sada uključeno desetero djece (učenici i polaznici za sledeću godinu).

2. Projekat u saradnji sa CIVITASOM, pripremna nastava – igraonice za buduće učenike. Ovim projektom obezbijeđeno je plaćanje vaspitača,didaktički materijal  obezbijedili smo u saradnji sa Ministarstvom za porodicu,omladinu i spor – Savjet za djecu (predsjednik, Jovanka Vuković), koji su nam obezbijedili u vrijednosti od 500,00 KM. Posebno smo zahvalni dječijem vrtiću „Naša radost“ iz Trebinja i direktoru , Slobodanu Đurici, koji nam je pomogao u ovoj realizaciji.Dio materijalnih troškova snosi škola.U ovaj projekat smo se uključili, jer opština Berkovići nema predškolsku ustanovu. Projekat je počeo 15.marta,2009. godine  i realizovan sa planiranih 150 sati rada sa djecom.

3. Projekat za poboljšanje kvaliteta nastave.  Projekta  napravio aktiv učitelja, u tu svrhu očekujemo pomoć donatora da opremimo jednu učionicu sa video bimom.

 4. Projekat uređenja prostora. Projektom oplemenjivanja holova i učionica (žardinjere). Ovaj projekat je upotpunosti realizovan,donacijom bivših đaka, i dijela  uposlenih radnika škole, nastavićemo i dalje  uređenje centralne škole i područnih škola.

5. Projekat Pomoći drugu.Ovim projektom uz pomoć Crvenog krsta, opštine Berkovići, svih uposlenih u školi prikupljena i predata sredstva za učenika trećeg razreda naše škole, koji je u izrazito teškom materijalnom položaju sa teško bolesnom majkom.

6.Projekat urnjeđenja čajne kuhinje. Ovaj projekat realizovali su radnici škole ličnim sredstvima i radom, a dio je škola izdvojila iz vlastitih sredstava..Projekat je završen.

7. U pripremi je projekat umrežavanja računara informatičke učionice kao i pristup brzom  internetu.Troškove će realizovati škola iz vlastitih sredstava, a za kompjutere smo aplicirali prema Ministarstvu, u nadi  da ćemo iste dobiti.

8. Napravljen projekat rekonstrukcije i adaptacije u centralnoj školi.Građevinski projekat pripremljen donacijom gospodina arhitekte Momčila Kundačine. Ovaj projekat je kandidovan Ministarstvu , nažalost odgovoreno je da za sada nema izgleda za ovu realizaciju, a završetak projekta direktno utiče,kako na kvalitet nastave tako i na uslove rada zaposlenih. U nadi da ćemo ga ipak realizovati do početka naredne školske godine.

9. Realizovan je projekat izmjene poda u zbornici i kancelariji direktora(ovaj projekat je realizovan isključivo vlastitim sredstvima uz saglasnost odjela za finansije Ministarstva).

10. Realizovan je projekat uređenja okoline zgrade škole.Ovaj projekat je realizovan  uglavnom donacijama i uz pomoć radnika škole.

11. Od ranije postoji projekat (apliciran prema Ministarstvu) za adaptaciju područne škole u Strupićima.Na svu sreću u ovoj školi se povećava broj đaka, ta djeca i sredina zaslužuju intervenciju na tom objektu, i svi se nadamo da će biti uspješno realizoavan.

 

Postoji inicijativa mještana Hrguda za adaptacijom škole, koja nije u funkciji, zbog devastiranja u prošlom ratu. Podržavamo tu inicijativu i nadamo se da ćemo naći načina da se ostvari taj projekat. U tu svrhu sve sugestije su dobro došle.

 

Pokušavamo na sve načine  unaprijediti učenički prostor, nabavkom  nastavnih sredstava, svaka pomoć nam je dobro došla.

 

U toku je projekat izrade Zbornika za obilježavanje 120 godina, koji će nadamo se biti u funkciji unapređenja kulturnog djelovanja u opštini  Berkovići, kao i obilježavanje tako velikog jubileja.

 

Sve sugestije i ideje u daljnjim aktivnostima su dobro došle, saopštio je direktor Slavko Novaković i ovim putem se zahvaljuje svima koji su učestvovali ili će naći načina da se uključe ubuduće.

 

Projekti
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1954
mod_vvisit_counterJuce6414
mod_vvisit_counterOve nedelje1954
mod_vvisit_counterProšle nedelje52193
mod_vvisit_counterOvog mjeseca21645
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca211011
mod_vvisit_counterUkupno20902545