Opština Berkovici

Naslovna Berkovići Privreda Počeo upis regresiranog đubriva

Počeo upis regresiranog đubriva

El. pošta Štampa PDF

U opštini Berkovići počeo je  upis registrovanih poljoprivrednih proizvođača koji žele da nabave regresirano mineralno NPK đubrivo za jesenju sjetvu.

Pravo na regresirano đubrivo imaju poljoprivrednici koji će zasijati minimalno hektar ozimih žita, a orjentaciona norma za nabavku đubriva je 250 kilograma po hektaru.Prijave se primaju u opštini Berkovići do 26.septembra.


 

Poljoprivrednici će preuzeto regresirano đubrivo platiti u novcu 75 odsto od cijene, koja će biti definisana u ugovoru koji će zaključiti sa Robnim rezervama Republike Srpske iz Banjauke najkasnije do 31. avgusta 2013. godine. Vlada Republike Srpske donijela je odluku o odobrenju nabavke repromaterijala – mineralnog NPK đubriva za potrebe jesennj sjetve u 2012. godini, a za realizaciju ove odluke zadužila je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske i Robne rezerve Srpske.

Počeo upis regresiranog đubriva
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas6311
mod_vvisit_counterJuce6694
mod_vvisit_counterOve nedelje44352
mod_vvisit_counterProšle nedelje54679
mod_vvisit_counterOvog mjeseca187475
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca304300
mod_vvisit_counterUkupno13237641