Opština Berkovici

Naslovna Berkovići Privreda

Privreda

Poljoprivrednici će posaditi 1,5 miliona sadnica paprike

El. pošta Štampa PDF

BERKOVIĆI - Na području opštine Berkovići počela je sadnja poljoprivrednih kultura, među kojima dominira paprika, a očekuje se da će ove godine biti posađeno oko 1,5 miliona sadnica paprike na oko 15 hektara zemljišta, izjavio je Srni zamjenik načelnika opštine Bojan Samardžić.

Samardžić je rekao da je posađeno 185.000 sadnica jagode, paradajz će biti posađen na oko četiri hektara, a osim toga poljoprivredni proizvođači proizvode i bijeli luk, kupus i drugo.

Opširnije...
 

ПОТПИСАН СПОРАЗУМ ИЗМЕЂУ ОПШТИНЕ БЕРКОВИЋИ И USAID/INSPIRE - ФОРМИРА СЕ ПРЕДУЗЕТНИЧКИ ФОНД У ИЗНОСУ ОД 60.000 КМ

El. pošta Štampa PDF
Начелник општине Берковићи Ненад Абрамовић и директор USAID/INSPIRE програма Јасмин Бeшић, данас ( 16.05. )су у просторијама Скупштине општине Берковићи, потписали споразум о формирању заједничког Фонда подршке за покретање бизниса мрагинализованих група у износу од 60.000 КМ.
Opširnije...
 

ЕКОЛОШКА ДОЗВОЛА за фарму за тов свиња

El. pošta Štampa PDF

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ОПШТИНА БЕРКОВИЋИ

Општинска управа

Одјељење за општу управу

Број:03/4-36-3/23

Датум:13.03.2023.год.

            Одјељење за општу управу општинске управе општине Берковићи, рјешавајући по захтјеву „МИВАС МИЛК“д.о.о. Берковићи, за издавање еколошке дозволе за фарму за тов свиња- објекат број 3 у Берковићима, капацитета 248 свиња на к.ч. број:686/1,К.О. Хатељи у општини Берковићи, а на основу чл. 89. Закона о заштити животне средине ("Службени гласник Републике Српске", број: 71/12,79/15 и 70/20) и члана 190. Закона о општем управном поступку ("Службени гласник Републике Српске", број: 13/02, 87/07,50/10 и 66/18)

Opširnije...
 

Нацрт Студије о утицају на животну средину за каменолом у Поткому

El. pošta Štampa PDF

У току је издавање еколошке дозволе за експлоатацију архитектонско грађевинског камена кречњака на лежишту „Потоком“ у општини Берковићи.

Opširnije...
 

ОПШТИНА БЕРКОВИЋИ ОДАБРАНА ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОЈКЕТУ АNC ВIH

El. pošta Štampa PDF

Општина Берковићи једна је од једанаест локалних заједница из БиХ које су одабране за учешће у пилот пројекту "Одрживи привредни развој и заштита животне средине подручја са природним ограничењима у БиХ - ANC BiH" који имплементира, Медитерански агрономски институт Бари ( CIHEAM ), а финансира Италијанска агенција за развојну сарадњу (AICS) кроз грант Министарства спољних послова и међународне сарадње Италије ( MAECI ). Тим поводом Општину Берковићи, данас је посјетила координатор пројекта Сузана Маџарић.

Opširnije...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1567
mod_vvisit_counterJuce6414
mod_vvisit_counterOve nedelje1567
mod_vvisit_counterProšle nedelje52193
mod_vvisit_counterOvog mjeseca21258
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca211011
mod_vvisit_counterUkupno20902158