Opština Berkovici

Naslovna Berkovići Politika Usvojen izvještaj o budžetu

Usvojen izvještaj o budžetu

El. pošta Štampa PDF

Odbornici Skupštine opštine Berkovići održali su šesnestu redovnu sjednicu  na kojoj je usvojen predloženi dneveni red koji je utvrdio kolegij SO-e Berkovići na svojoj sjednici održanoj dana 10.03.2011.godine.

Na šesnaestom redovnom skupštinskom zasjedanju usvojeni su zapisnici sa četrneste i petneste redovne sjednice Skupštine opštine , kao i godišnji izvještaj SO-e  o primjeni odredbi koje se odnose na javnost rada i učešće građana u odlučivanju i realizaciji odluka i zaključaka sa četrneste i petneste redovne sjednice SO-e Berkovići.

Duža rasprava među odbornicima trajala je prilikom razmatranja i usvajanja Izvještaja o ostvarivanju budžeta opštine Berkovići za period od 01.01. do 31.12.2010.godine.Ukupni prihodi su ostvareni u iznosu od 1.102.687,65 Km i u odnosu na planirani budžet od 1.120.911,oo KM bilježe indeks ostvarivanja od 0,98 .

Gubitak opštine Berkovići  u odnosu na isti period 2009.godine je umanjan za 33.122,00 KM.Odbornici su zauzeli stav da se i u buduće smanjuje gubitak opštine.Usvojen je izvještaj o radu OAS-a opštine Berkovići za 2010.godinu, izvještaj o radu Načelnika opštine za 2010, sa programom rada za 2011. godinu.

Usvojena je informacija o ostvarivanju plana i programa poreske uprave –odjeljenje Berkovići za 2010.godinu sa poslovnim osvrtom na ostvarene naplate od poreskih obaveznika i prijedlogom mjera donešene su sledeće odluke:

-Odluka o izmjeni i dopuni opštinskih administrativnih taksi.

-Odluka o utvrđivanju prosječne konačne građevinske cijene za m2 korisne stambene i poslovne površine za 2011.godinu u opštini Berkovići iznosi 400,00 KM.

-Odluka o utvrđivanju i visini jednokratne rente koja iznosi u zoni koja  je obuhvaćena Regulacionim planom iznosi 4,00 KM/m2 , dok za ostalu teritoriju van Regulacionog plana za koji nije donešen niti jedan dokument prostornog uređenja renta takođe iznosi 4,00 KM.

Visina jednokratne rente u slučaju legalizacije bespravno izgrađenih objekata, u periodu važenja odluke o legalizaciji bespravno početih ili izgrađenih objekata iznosi 50 % od visine usvojene jednokratne rente.

-Odluka o utvrđivanju i visini naknade za uređenje gradskog-građevinskog zemljišta.

Naknada za uređenje gradskog građevinskog zemljišta u zoni koja obuhvata područje obuhvaćeno Regulacionim planom plaća se u iznosu od 1,50 Km/m2 korisne površine objekta za uređenu parcelu.Za djelimično uređenu parcelu u zoni obuhvaćenoj Regulacionim planom iznosi 1,00 KM/m2 korisne povrišne, dok se za neuređenu parcelu ne plaća naknada za uređenje gradskog građevinskog zemljišta.

Naknada za uređenje gradskog građevinskog zemljišta koja obuhvata područje van Regulacionog plana, gdje nije donešen niti jedan dokument prostornog uređenja, a za koje se izdaju lokacijski uslovi plaća se u iznosu 1,00 KM/m2 korisne površine za uređenju parcelu, a za djelimično uređenju parcelu iznosi 0,50 Km /m2 korisne površine.Naknada za neuređenu parcelu se ne plaća.

Naknada za uređnje gradskog-građevinskog zemljišta u slučaju kad se vrši legalizacija bespravno izgrađenih objekata u periodu važenja odluke o legalizaciji bespravno početih ili izgrađenih objekata ili dijelom bespravo početih ili izgrađenih objekata ili dijelova objekata plaća se u iznosu od 50% , od visine usvojene za uređenje gradskog-građevinskog zemljišta.

Uređena parcela je ona prcela gdje je priključak vode  i struje te pristupni put na udaljenosti manjoj od 20 m od granice parcele.

Djelimično uređena parcela je ona prcela koja ima jedan od priključaka (struja,voda,pristupni put) na udaljenosti manjoj od 20 m od granice parcele.

Neurena parcela je ona parcela koja nema ni jedan od priključaka ili su na udaljenosti većoj od 20 m.

Odluka o utvrđivanju prosječne tržišne cijene izgrađenog stambenog prostora i naknada za prodato gradsko-građevinsko zemljište u državnoj svojini neposrednom nagodbom za 2011.god.

Na osnovu utvrđene prosječne tržišne cijene m2 izgrađenog stambenog prostora na području opštine Berkovići, a koja iznosi 400,00 Km naknada za prodato gradsko-građevinsko zemljište u državnoj svojini neposrednom nagodbom u prvoj zoni iznosi 2,40 KM po m2, dok u drugoj zoni iznosi 2,00 Km po m2.

Cijene za ostala zemljišta za izgradnju koja se dodjeljuju iz državne svojine radi izgradnje su ostale iste kao i prošle godine.

U cilju stimulisanja gradnje ,odrđene su najminimalnije cijene.

 

Sekretar

Ranko Šetka

Usvojen izvještaj o budžetu
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas5774
mod_vvisit_counterJuce7868
mod_vvisit_counterOve nedelje13642
mod_vvisit_counterProšle nedelje58684
mod_vvisit_counterOvog mjeseca20821
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca292765
mod_vvisit_counterUkupno18888963