Opština Berkovici

Naslovna Berkovići Politika Усвојен приједлог Омладинске политике општине Берковићи за период 2017-2020.

Усвојен приједлог Омладинске политике општине Берковићи за период 2017-2020.

El. pošta Štampa PDF

На првој редовној сједници Скупштине општине Берковићи усвојен приједлог Омладинске политике општине Берковићи за период 2017-2020.

Крајем 2015. године расписан је позив општинама за пријаву за израду локалних омладинских политика.Позив је расписао ОКЦ Бања Лука .Реализацијa ових активности је провођена у склопу пројекта“ Јачање структура за оснаживање и партиципацију младих у БИХ „који проводи Омладински комуникациони центар из Бања Луке и Омладински савјет Републике Српске у сарадњи са Министарством породице , омладине и спорта у Влади РС.

Наша локална управа је препознала важност израде једног оваквог стратешког документа , те смо се пријавили на позив,и на наше задовољство изабрани смо међу десет општина којима је пружена стручна и логистичка подршка за израду Локалне омладинске политике.

Одлуком Начелника формиран је општински тим, чији чланови су представници општинске административне службе,Комисије за младе Скупштине општине Берковићи и Омладинске организације Берковићи.

Омладинска политика општине Берковићи од 2017. до 2020. године представља стратегију развоја младих на територији општине Берковићи, која обезбјеђује систематско унапређивање стања већег броја области које су подручјa интересовања младих и систематско рјешавање проблема које имају млади. Активности које су од значаја за побољшање положаја младих у општини Берковићи и Републици Српској и које се реализују са младима и/или за младе су у надлежности више различитих институција на локалном и републичком нивоу, те је неопходан међусекторски приступ током њиховог планирања и спровођења, што је могуће реализовати кроз овај стратешки документ, који је јединствен и заједнички за све субјекте чији рад утиче на популацију младих.

 

Визија Омладинске политике Општине Берковићи 2017 - 2020: млади, као равноправан и активан партнер институцијама и установама Општине Берковићи, живе у сигурном друштву једнаких могућности, које их подстиче да остваре своје животне циљеве.

 

Визија Омладинске политике Општине Берковићи од 2017. до 2020. године биће реализована кроз пет приоритетних области:

 • Запошљивост,

 • Социјална и здравствена заштита,

 • Активно учешће,

 • Здрави стилови живота,

 • Изврсност,

 • Слободно вријеме.

 

У оквиру ових пет приоритетних области утврђени су сљедећи стратешки циљеви:

 • Стратешки циљ 1: Унаприједити запошљивост младих,

 • Стратешки циљ 2: Унаприједити социјалну и здравствену заштиту младих,

 • Стратешки циљ 3: Унаприједити могућности за активно учешће младих,

 • Стратешки циљ 4: Развити здраве стилове живота код младих,

 • Стратешки циљ 5: Осигурати подршку младих са талентом,

 • Стратешки циљ 6: Унаприједити могућности за квалитетно слободно вријеме младих.

Усвојен приједлог Омладинске политике општине Берковићи за период 2017-2020.
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas860
mod_vvisit_counterJuce8099
mod_vvisit_counterOve nedelje42900
mod_vvisit_counterProšle nedelje61539
mod_vvisit_counterOvog mjeseca71626
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca244692
mod_vvisit_counterUkupno20039666