Opština Berkovici

Naslovna Berkovići Politika USVOJEN STATUT OPŠTINE BERKOVIĆI

USVOJEN STATUT OPŠTINE BERKOVIĆI

El. pošta Štampa PDF

Dana, 26.06.2014. godine održana je deseta redovna sjednica Skupštine opštine Berkovići.

Sjednici je prusustovalo 11 odbornika.

Sjednica je počela sa radom u 10,00 sati, a ista je završena oko 12,30 sati.

Predloženi Dnevni red koji je utvrđen na sjednici Kolegija SO-e Berkovići održanoj dana, 20.06.2014. godine je usvojen od strane odbornika SO-e.

Na desetoj redovnoj sjednici usvojen je Zapisnik sa devete redovne sjednice SO-e Berkovići, kao i Izvještaj o tromjesečnom ostvarenju Programa rada SO-e Berkovići i realizacija Odluka, Rješenja i Zaključaka sa devete redovne sjednice SO-e Berkovići.

Odbornici Skupštine opštine su usvojili Izvještaj o poslovanju J.P. ''Vodovod'' d.o.o. Berkovići za 2013. godinu i protekli period 2014. godine kao i Informaciju o stanju javnog reda, mira, bezbjednosti, lične i imovinske sigurnosti građana i saobraćaja na putevima opštine Berkovići.

Skupština opštine Berkovići je usvojila Prijedlog Statuta opštine Berkovići. Osnov za donošenje Statuta sadržan je u Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi (''Službeni glasnik R.S.'' broj: 98/13) gdje je članom 71. propisao da su jedinice  lokalne samouprave dužne da u roku od šest mjeseci od dana stupanja na snagu gore navedenog Zakona dužne da usaglase opšte akte (Statut, Poslovnik o radu Skupštine opštine)sa odredbama Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi).

Statut opštine Berkovići je urađen po modelu Saveza opština i gradova Republike Srpske.

Skupština opštine Berkovići je takođe usvojila Poslovnik o radu Skupštine opštine Berkovići, koji je urađen po modelu Saveza opština i gradova R.S.

Odbornici SO-e Berkovići su usvojili Prijedlog Odluke o uređenju prostora i građevinskom zemljištu i donijeli Odluku o Izmjeni Regulacionog plana stambenog naselja u Berkovićima, koji je uradio Institut za građevinarstvo ''IG'' Banja Luka.

Usvojen je Prijedlog Odluke o izdavanju garancija za kreditno zaduženje J.P. ''Vodovod'' d.o.o. Berkovići, kao i Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o komunalnim taksama.

Skupština opštine Berkovići je dala saglasnost Načelniku opštine da može potpisati Sporazum o saradnji između opštine Berkovići i Preduzeća ''HIDRO POWER ENERGY PLC''sa sjedištem u  Velikoj Britaniji u vezi unapređenja energetskog sektora u Opštini.

Donešeni su i drugi Zaključci i Rješenja.

                                                                             STRUČNA SLUŽBA OPŠTINE

                            

USVOJEN STATUT OPŠTINE BERKOVIĆI
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas8388
mod_vvisit_counterJuce10474
mod_vvisit_counterOve nedelje18862
mod_vvisit_counterProšle nedelje58825
mod_vvisit_counterOvog mjeseca260122
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca179136
mod_vvisit_counterUkupno18835499