Opština Berkovici

Naslovna Berkovići Politika USVOJENI IZVJEŠTAJ O OSTVARENJU BUDŽETA OPŠTINE BERKOVIĆI ZA 2013.g.

USVOJENI IZVJEŠTAJ O OSTVARENJU BUDŽETA OPŠTINE BERKOVIĆI ZA 2013.g.

El. pošta Štampa PDF

Dana, 31.03.2014.god. održana je deveta redovna sjednica Skuštine ooštine Berkovići. Sjednici je prisustvovalo 13 odbornika.

Sjednica je počela sa radom u 12,00 sati, a ista je završena oko 14,00 sati.

Predloženi Dnevni red koji je utvrđen  na sjednici kolegija  koji je održan  dana, 24.03.2014.god. je usvojen od strane odbornika SO-e Berkovići.

Na devetom skupštinskom zasjedanju  usvojen je Zapisnik sa osme redovne sjednice  SO-e Berkovići kao i Godišnji izvještaj SO-e Berkovići o primjeni odredbi koje se odnose na javnost rada i učešće građana u odlučivanju i realizacija Odluka, Rješenja i Zaključaka sa osme redovne sjednice SO-e Berkovići i Izvještaj o radu Opštinske administrativne službe opštine Berkovići za 2013.god.

Skupština opštine Berkovići je usvojila Nacrt Statuta opštine Berkovići.

Odbornici Skupštine opštine su nakon duže rasprave usvojila  Izvještaj po ostvarenju budžeta opštine Berkovići za period od 01.01. do 31.12.2013. god.

Ukupni prihodi i primici bili su 1.042.248,00 KM, a rashodi i izdaci 1.129.113,00 KM.

Na devetoj redovnoj sjednici donesene su Odluke o raspisivanju Javnog konkursa za izbor i imenovanje članova Odbora za žalbe opštine Berkovići kao i Odluka o utvrđivanju kriterija za izbor i imenovanje članova odbora  za žalbe.

Donesena je Odluka  o ponovnom raspisivanju Javnog oglasa za imenovanje jednog člana Opštinske izborne komisije opštine Berkovići.

Usvojen je prijedlog  Odluke  o komunalnim taksama, kao i prijedlog Odluke o visini naknade za rad članova Odbora za žalbe.

Skupština opštine Berkovići je donijela Odluku o utvrđivanju prosječne konačne građevinske cijena za m² korisne stambene  i poslovne površine  za 2014.god., kao i Odluku o utvrđivanju prosječne tržišne cijene izgrađenog stambenog prostora i naknade za prodato gradsko-građevinsko zemljište u državnoj svojini neposrednom nagodbom za 2014.god.

Cijena za prodato gradsko-građevinsko zemljište  u I zoni iznosi 2,40 KM po m².,a u drugoj zoni 2 ,00KM po m 2.

Takođe, Skupština opštine Berkovići je donijela Odluku o utrvđivanju   visine rente i ona iznosi 2,60 KM po m² korisne površine objekta na teritoriji opštine obuhvaćenoj Regulacionim planom , a za ostalu teritoriju  van Regulacionog plana  za koji je donesen Prostorni plan  renta iznosi 2,60 KM po m² korisne površine objekta.

Sa neznatnim izmjenama usvojena je Odluka o raspisivanju Javnog oglasa za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta  u svojini Republike Srpske na podučju opštine Berkovići putem pribavljanja pisanih ponuda.

                                                                       STRUČNA SLUŽBA OPŠTINE

Audio snimak sa skupštinskog zasjedanja poslušajte ovdje:

USVOJENI IZVJEŠTAJ  O  OSTVARENJU  BUDŽETA OPŠTINE BERKOVIĆI ZA 2013.g.
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas109
mod_vvisit_counterJuce10730
mod_vvisit_counterOve nedelje109
mod_vvisit_counterProšle nedelje59052
mod_vvisit_counterOvog mjeseca165107
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca277405
mod_vvisit_counterUkupno18036117