Opština Berkovici

Naslovna Berkovići Politika Lokalne zajednice moraju imati više koristi od prirodnih resursa

Lokalne zajednice moraju imati više koristi od prirodnih resursa

El. pošta Štampa PDF

Republici Srpskoj treba nova preraspodjela ukupnih sredstava, kojima društvo raspolaže, na način da lokalne zajednice imaju više uticaja na kretanje finansijskih tokova, prije svega koristi od prirodnih resursa koji se nalaze na njihovom području-rekao je Mladen Bosić prilikom posjete Berkovićima

Predsjednik SDS je rekao da mora pohvaliti napore lokalnih vlasti u Hercegovini, koje s nedovoljno sredstava pokušavaju, da bi popravili tešku situaciju, da unesu malo optimizma u tamnu situaciju kakva je u cijeloj RS."Radi rješavanja stvarnih životnih problema građana, lokalne zajednice moraju imati mnogo više sredstava na raspolaganju, zbog čega se Srpska demokratska stranka zalaže za preraspodjelu ukupnih sredstava kojima društvo raspolaže, a u korist lokalnog nivoa vlasti“, rekao je Bosić.

On je najavio da će SDS predložiti zakon po kojem će ona područja, gdje se eksploatiše šuma, imati veći procenat od te eksploatacije, a da opštine, gdje se koristi hidropotencijal i ugalj za termoenergiju, imaju mnogo više koristi od tih resursa.

Bosić je rekao da nije pravedno da neko drugi troši to bogatstvo, a da stanovništvo tih područja gleda kako to prolazi pored njih.

Lider SDS je, prethodnih dana, posjetio istočnohercegovačke opštine, gdje je razgovarao sa lokalnim organima vlasti, kao i sa rukovodstvom i članovima opštinskih odbora .

Lokalne zajednice moraju imati više koristi od prirodnih resursa
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas39
mod_vvisit_counterJuce4497
mod_vvisit_counterOve nedelje28963
mod_vvisit_counterProšle nedelje34378
mod_vvisit_counterOvog mjeseca39
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca170351
mod_vvisit_counterUkupno18235216