Opština Berkovici

Naslovna Berkovići Politika Povećati stavku za izrazito nerazvijene opštine

Povećati stavku za izrazito nerazvijene opštine

El. pošta Štampa PDF

Izvršni savjet Saveza opština istočne Hercegovine izrazio je danas nezadovoljstvo raspodjelom sredstava iz republičkog budžeta za 33 izrazito nerazvijene opštine u Republici Srpskoj. Od Vlade je zatraženo da budu vraćena sredstva od 3,5 miliona maraka koja su ranije izdvajana za ove opštine, a koja su smanjena na oko milion maraka.


 

"Razumijemo krizu koja je prisutna u cijelom svijetu i ne bismo previše da talasamo, ali ukoliko se Vlada ogluši o naš zahtjev preduzećemo sve mjere, do štrajka pred zgradom Vlade", rekao je dosadašnji predsjedavajući Izvršnog savjeta Saveza opština istočne Hercegovine Ranko Lučić.

 

Lučić je naveo da su u Hercegovini izrazito nerazvijene opštine Berkovići, Istočni Mostar i Ljubinje.

Savez opština istočne Hercegovine danas je usvojio budžet za narednu godinu od 120.000 KM, koji je na ovogodišnjem nivou, što je nedovoljno za realizaciju ozbiljnijih planiranih projekata.

Ova sredstva će biti iskorištena za realizaciju već započetih projekata u nauci i kulturi.

Funkciju predsjedavajućeg Izvršnog savjeta Saveza opština Istočne Hercegovine u narednom periodu obavljaće načelnik opštine Trebinje Dobroslav Ćuk.

Milosava Supić Vuković/www.trebinjedanas.com

Povećati stavku za izrazito nerazvijene opštine
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas4303
mod_vvisit_counterJuce4156
mod_vvisit_counterOve nedelje30386
mod_vvisit_counterProšle nedelje31077
mod_vvisit_counterOvog mjeseca85751
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca161064
mod_vvisit_counterUkupno18481992