Opština Berkovici

Naslovna Berkovići Ostalo Ne paliti vatru na otvorenom

Ne paliti vatru na otvorenom

El. pošta Štampa PDF

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske /MUP RS/ apeluje da građani ne pale vatru i nisko rastinje na otvorenom, jer na tropskoj temperaturi koja je zahvatila Srpsku postoji opasnost od nastanka i širenja požara velikih razmjera. Građanima se savjetuje da ne stvaraju divlje deponije smeća u blizini ili unutar šumskih kompleksa, da ne bacaju opuške u suvo rastinje, da ne spaljuju drveni otpad u šumskim kompleksima, te da provode mjere predviđene planom i programom zaštite od požara na nivou privrednih društava, institucija i opština

.

 

U saopštenju iz MUP-a RS navodi se i da bi građani trebalo da vode računa o ispravnosti električnih, gasnih i dimovodnih instalacija u individualnim stambenim i drugim objektima.

Građani se pozivaju da posebnu pažnju obrate na moguću pojavu izbijanja otvorene vatre u njihovoj okolini, te na osobe koje bi se s tim mogle dovesti u vezu, kao i da saznanja o tome odmah jave policiji na broj 122 ili na broj službe za hitne slučajeve 121.

U Republici Srpskoj u prvoj polovini ove godine dogodilo se 310 požara u kojima je život izgubilo jedno lice, dok materijala šteta iznosi 4.114.700 KM.

Iz MUP-a podsjećaju da je izazivanje požara krivično djelo i da je Centar javne bezbjednosti Trebinje ove sedmice trebinjskom Okružnom tužilaštvu podnio izvještaj protiv N.S. zbog osnova sumnje da je 20. avgusta izazvao požar iz nehata, prilikom paljenja šiblja.

Ovaj požar se nekontrolisano proširio preko regionalnog puta Župa - Aranđelovo, a zatim prema Klobuku.

SRNA

Ne paliti vatru na otvorenom
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas5461
mod_vvisit_counterJuce3781
mod_vvisit_counterOve nedelje20100
mod_vvisit_counterProšle nedelje31967
mod_vvisit_counterOvog mjeseca56895
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca151850
mod_vvisit_counterUkupno23321995