Opština Berkovici

Naslovna Berkovići Hronika Prijavite nezakonite radnje na 122

Prijavite nezakonite radnje na 122

El. pošta Štampa PDF

MUP Republike Srpske i Centar javne bezbjednosti Trebinje zahvljuju se građanima koji svakim danom  svojim pozivima , sve više doprinose rasvetljavanju nezakonitih radnji i pozivaju sve građane da nezakonite radnje prijave pozivom na broj 122.CJB Trebinja izdao je saopštenje za javnost koje u cjelosti prenosimo.Ovim povodom zahvaljujemo se Portparolu CJB Trebinje Rajni Parežanin koja nam redovno dostavlja servisne informacije koje ja možete čitati na našem portalu u rublici Servisne inf.CJB Trebinja.

 

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

 

Pripadnici Centra javne bezbjednosti  Trebinje su juče, 03.03.2010.godine, operativnim radom, odnosno mjerama i radnjama, identifikovali  izvršioce, lišili ih slobode i rasvjetlili dva krvična djela protiv imovine izvršena dan ranije,  02.03.2010.godine, i to: KD Razbojništvo izvršeno na štetu S.D. i KD  Teška Krađa izvršena na drzak način na štetu R.P.

Naime, juče u poslijepodnevnim časovima lišeni su slobode M.R.(1984.) i N.V.(1980.), obojica nastanjeni u Trebinju, kojima je kriminalističkom obradom utvrđeno  da su dan ranije, u kasnim popodnevnim i večernjim satima, u trebinjskom naselju Police, izvršili navedena krivična djela i to KD Teška krađa na način što su,  oko 18,30 časova, na stepenicama u krugu Opšte bolnice u Trebinju, od R.P. na drzak način  otuđili žensku tašnu,  u kojoj se nalazio novac i lična dokumenta oštećene a zatim iz torbe otuđili novac a tašnu odbacili u blizini mjesta izvršenja koju je policija pretragom terena pronašla i koja je jedan od dokaza u daljem krivičnom postupku.

Drugo krivično djelo  odnosno KD Razbojništvo izvršili su dva sata nakon izvršenja Teške krađe na način  što su,  u blizini OŠ «Vuk Karadžić», oko 21,00 časova,  presreli i udarili u glavu S.D. a zatim od oštećene otuđili tašnu u kojoj se nalazio određeni iznos novca i lična dokumenta.

Nakon kriminalističke obrade, djela su dokumetovana i  osumnjičeni su, danas, uz Izvještaj o počinjenim KD Razbojništvo i KD Teška krađa, predati Okružnom tužilaštvu Trebinje na dalje zakonsko postupanje.

 

Pored  rasvijetljenih KD Protiv imovine pripadnici CJB Trebinje su juče  u vezi sa rasvjetljavanjem i dokumentovanjem KD iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, u mjestu Orahovice, na području Bileće,  izvršili pretres kuće i pomoćnih objekta, koje koristi S.P.(1968.), iz Bileće, i tom prilikom pronašli više predmeta sa tragovima  biljne materije morfoloških karakteristika opojne droge marihuane i nekoliko komada puščane municije.

U toku je dokumenotvanje KD Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih dorga.

Takođe, uz saradnju sa građanima, kaja je svakim danom sve veća i koja u dobrom dijelu utiče na  povećanje rasvijetljenosti nezakonitih radnji pojedinaca, s akcentom na djela «svežeg čina», odnosno zaticanja izvršioca na mjestu izvršenja,  pripadnici PS Trebinje su zatekli S.Đ.(1979.), u namjeri konzumiranja opojne droge heroin. Od lica je oduzet špic u kome se nalazila opojna droga heroin a S.Đ. izdat prekršajni nalog zbog prekršaja po Zakonu o proizvodnji i prometu opojnih droga.

Ovom prilikom se zahvaljujemo  građaninu koji je doprinio da nezakonita radnja bude sankcionisama i pozivamo sve građane da uočene nezakonite radnje prijave a najlakši način je poziv na 122,na koji dobivate najbližu policijsku stanicu,poziv je besplatan i anoniman.

 

 

                                                                                                                      Portparol Centra

                                                                                                                      Parežanin Rajna

 

 

Prijavite nezakonite radnje na 122
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas10132
mod_vvisit_counterJuce11776
mod_vvisit_counterOve nedelje81137
mod_vvisit_counterProšle nedelje56879
mod_vvisit_counterOvog mjeseca146402
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca243917
mod_vvisit_counterUkupno14940663