Opština Berkovici

Naslovna Berkovići Hronika Zanimljive i neobične krađe

Zanimljive i neobične krađe

El. pošta Štampa PDF

Jednog je lopova, koji je prije nekoliko godina u Berkovićima ukrao iz ostave pored kuće mještanina ovog naselja samo odvijač i kliješta, krađa skupo koštala, jer je nedavno razotkriven i kažnjen.

Nesvakidašnje krađe dešavale su se i u Gacku. Parežaninova navodi da je u ovom gradu lopov provalio u automobil kako bi iz njega ukrao, ni manje ni više, nego skoro bezvrijedni konopac.

Pored skoro svakidašnjih pljački banaka, benzinskih pumpi ili zlatarskih radnji, na meti lopova su ponekad se zanju naći i neke stvari koje su pravi vlasnici ionako namjeravali baciti ili stari, nefunkcionalni kućni uređaji, poljoprivredna oruđa, pa čak i prehrambeni proizvodi. Na području Centra javne bezbjednosti Trebinje u proteklih nekoliko godina sitni lopovi najčešće su operisali po trgovačkim radnjama, uzimajući cigarete, alkoholna pića i manji iznos novca. Po privatnim kućama uglavnom su otuđivali cement, daske, stolariju i druge dijelove građevinskog materijala, ali i drva za ogrjev, pa je tako jedan građanin prijavio da mu je ispred kuće ukradeno 20 cjepanica drveta

“Kada su u pitanju neobične krađe građani su nam prijavljivali da im je neko ukrao nekoliko metara kanapa ili nekoliko litara soka iz trgovačke radnje. Bilo je i slučajeva da je neko provalio u ugostiteljski objekat i uzeo dvije boce alkoholnog pića,” kaže Rajna Parežanin, portparol Centar javne bezbjednosti Trebinje.

Bio je, dodaje, i slučaj u Bileći kada je jedan čovjek naveo da mu je ukradena samo vreća građevinskog cementa.

"U Gacku se desio i slučaj krađe sjekire ispred kuće jednog stanovnika. Takođe, lopov je u ovom gradu iz grila ukrao svega pet malih flaša soka. Mnogo je primjera koji ukazuju da su lopovi spremni otuđiti svašta, pa čak i najmanju sitnicu", kaže Parežaninova.

Trebinjski policajci sigurno neće zaboraviti ni slučaj kada im je zazvonio telefon zbog krađe, da bi, nakon što su otišli na lice mjesta, provalnika pronašli u frižideru.

"U jednom prigradskom naselju u Trebinju desila se provala u trgovački objekat. Neko je vidio da je lopov u objektu, te je obavijestio policiju. Ubrzo nakon toga stigli su policajci, ali i gazda. Nisu mogli primijetiti da je išta otuđeno, a od provalnika nije bilo ni traga ni glasa. Međutim, tražeći detaljnije, pronašli su lopova koji se, kad je vidio da neko stiže u objekat, sakrio u frižider", priča Parežaninova.

 

 

Zanimljive i neobične krađe
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas9096
mod_vvisit_counterJuce11776
mod_vvisit_counterOve nedelje80101
mod_vvisit_counterProšle nedelje56879
mod_vvisit_counterOvog mjeseca145366
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca243917
mod_vvisit_counterUkupno14939627