Opština Berkovici

Naslovna Berkovići Hronika Oduzeto 5 kg i 279 grama opojne droge

Oduzeto 5 kg i 279 grama opojne droge

El. pošta Štampa PDF

Kontinuiranim aktivnostima po zavednoj akciji «Mreža 2010» a u vezi  sa rasvjetljavanjem i dokumetovanjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili ekspozivnih sredstva i ostalih djela organizovanog kriminala pripadnici Centra javne bezbjednosti Trebinje su, juče 04.02.2010.godine, u poslijepodnevnim časovima,  na području Trebinja i Berkovića,  lišili slobode više lica  i oduzeli veću količinu materije morfoloških karakteristika opojnih droga i municije raznih kalibara.

Jedna od aktivnosti provedena je na putnoj komunikaciji Berkovići – Stolac, gdje su zaustavljena dva vozila u kome u se nalazila tri lica, od kojih se lice D.I.(1983.), iz Bileće, koji je upravljao vozilom «Golf 2» pokušao bjekstvo navednim vozilom. Vozila i lica su dovežena u CJB Trebinje gdje je izvršen pretres i tom prilikom je, u vozilu Golf 2, pronađeno pet pakovanja ukupne težine pet kilograma  i petstotinasedamdesetdevet grama materije morfoloških karakteristika opojne droge  skank. Sva trojica su lišeni slobode. Nakon kriminalističke obrade dva lica su  otpušteni iz prostorija Centra  a  D.I. je, danas 05.02.2010.godine,  uz Izvještaj o počinjenom KD Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga predat Okružnom tužilaštvu Trebinje.

Druge dvije aktivnosti provedene su na području Trebinja i to jedna u vezi sa KD Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga a druga u vezi sa KD Neovlaštena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

po jednoj aktivnosti pripadnici Centra  izvršili su pretres kuće  koju koristi J.V.(1985.), iz Trebinja, i tom prilikom pronašli i oduzeli 33 pakovanja od aluminijskih folija u kojoj se nalazi praškasta materija morfoloških karakteristika opojne droge heroin i predmeti koji služe za izvršenje  krivičnih djela  iz oblasti zloupotrebe opojnih sredstava. J.V. je lišen slobode i uz Izvještaj o počinjenom KD Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, danas 05.02.2010.godine,  predat u nadležnost Okružnom tužilaštvu Trebinje.

druga aktivnost odnosi se na pretres prostorija koje korisiti M.B.(1981.), iz Trebinja, i tom prilikom pronađeno je i oduzeta veća količina puščane i pištoljske municije. U toku je dokumentovanje KD Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

 

 

Dosadašnjim aktvinostima po akciji «Mreža 2010», pripadnici CJB Trebinje dokumentovali su ukupno 11 Izvještaja o počinjenim krivičnim djelima kojima je obuhvaćeno 17 lica.  Jedan dio dokumentovanih Izvještaja se odnosi  na krivična djela Teških krađa izvršenih na području Centra u ranijem periodu. 

 

Nastavkom izuzetne saradnje sa kolegama iz MUP-a Republike Srbije dokumentovan su određena djela, a dio provedenih aktivnosti   je rezultat  saradnje sa građanima, koja je svakim danom sve bolja i ovom prilikom  građanima  se zahvaljujemo  na saradnji.

 

 

Oduzeto 5 kg i 279 grama opojne droge
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1268
mod_vvisit_counterJuce9519
mod_vvisit_counterOve nedelje33117
mod_vvisit_counterProšle nedelje74820
mod_vvisit_counterOvog mjeseca75679
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca337301
mod_vvisit_counterUkupno12053082