Opština Berkovici

Naslovna Berkovići Hronika Palio vatru da se zagrije, pa zapalio kuću

Palio vatru da se zagrije, pa zapalio kuću

El. pošta Štampa PDF

Požar koji je u ponedjeljak uveče zahvatio staru kuću u centru Berkovića nanio je veću materijalnu štetu i poslije višečasovne borbe sa vatrenom stihijom lokalizovan je, a niko nije povrijeđen.

Slučajni prolaznici primijetili su vatru u napuštenoj staroj građevini, sagrađenoj tridesetih godina prošlog vijeka i obavijestili policiju i vatrogasce.


 

Nezvanično saznajemo da je požar izazvao beskućnik koji je tu povremeno boravio. Navodno on je zapalio vatru na otvorenom da se grije. Međutim, vatra se proširila po unutrašnjosti kuće jer su većina pregradnih zidova od drveta. Osim materijalne štete niko nije povrijeđen.

Vatra je za kratko vrijeme zahvatila prizemlje, sprat i krov kuće i prijetila ostalim stambenim objektima koji su od nje udaljeni nekoliko metara. Niske temperature i jak vjetar dodatno su otežavali gašenje.

Komandir berkovićkog vatrogasnog društva i jedini vatrogasac Momčilo Milićević uz pomoć vatrogasaca dobrovoljaca i građana borio se protiv vatrene stihije, a u pomoć su pritekli i vatrogasci iz susjedne Bileće.

- Zbog straha da se vatra ne bi proširila na susjedne objekte, koji su udaljeni samo nekoliko metara bio sam prinuđen da zovem kolege iz Bileće - rekao je Milićević.

Vatrogasci iz Bileće stigli su veoma brzo iako su im niske temperature stvarale probleme, pa su bili prinuđeni da povremeno na svom vozilu uključuju pumpu da voda ne bi smrzla.

Poslije višečasovne borbe i velikog napora vatrogasaca i građana uspjeli su da požar stave pod kontrolu, a druge objekte koji se nalaze u blizini spasili su polijevanjem vode po krovu, pa se požar nije mogao širiti dalje.

Iz Policijske stanice u Berkovićima saopšteno je da će poslije uviđaja biti utvrđeni uzroci požara.

Palio vatru da se zagrije, pa zapalio kuću
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas9341
mod_vvisit_counterJuce11776
mod_vvisit_counterOve nedelje80346
mod_vvisit_counterProšle nedelje56879
mod_vvisit_counterOvog mjeseca145611
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca243917
mod_vvisit_counterUkupno14939872