Opština Berkovici

Naslovna Berkovići Društvo Prvi metri asvalta u ovoj godini

Prvi metri asvalta u ovoj godini

El. pošta Štampa PDF

Snijeg koji se i sada nalazi na zemlji i hladno vrijeme nedozvoljavaju završetak radova na asvaltiranju lokalnih puteva u opštini Berkovići.Polovina januara i visoke temperature koje su bile tih dana izmamile su radnike berkovićkog „Hercegovinainvesta“ da krenu sa asvaltiranjem ulica u najmlađoj istočnohercegovačkoj opštini Berkovići.

Podloga za asvalt koja je bila postavljena još prošle godine, ali zbog obilnih padavina radovi su bili obustavljeni dobila je oko 650 metara novog asvalta u Hajrovića ulici u berkovićkom selu Hatelji.

Vrijednost radova iznosila je oko pedeset hiljada maraka, a finansirali su opština Berkovići, Fond za ruralni razvoj Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i mještani ovog područja koji su izdvojili po hiljadu maraka.

Ovo sam čekao 75 godina, a i tome dođe vrijeme.Ima ovdje dosta mladosti i ovo nam puno znači, posebno zbog omladine koje ovdje dosta ima i koja sada ima elan da ovdje živi.Imamo vodovod,stabilnu struju i sve uslove za normalan život- rekao je mještanin Živojin Hajrović i dodao da su se mještani rado odazvali akciji sa svojim učešćem od 1000 maraka.

Živko i ostali mještani kažu da će ovakve akcije zaustaviti migraciju mladih sa sela u grad jer sa svakim novim putem novi je život i bolji uslovi.

Nastavak radova

Nastavak radova na asvaltiranju puta u selu Suzina u dužini od oko jedan kilometar počeće čim dozvole vremenske prilike.Put za Suzinu trebao je da se asvaltira dan posle puta u Hateljima, ali snijeg koji je pao i niske temperature nisu dozvolile .

Prvi metri asvalta u ovoj godini
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas8426
mod_vvisit_counterJuce17231
mod_vvisit_counterOve nedelje56014
mod_vvisit_counterProšle nedelje103926
mod_vvisit_counterOvog mjeseca70082
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca394159
mod_vvisit_counterUkupno12441644