Opština Berkovici

Naslovna Berkovići Društvo Sam održava seoske puteve

Sam održava seoske puteve

El. pošta Štampa PDF

Kad padne snijeg mještani bilećkog sela Zasade nečekaju komunalce već Zoran Vujović pali tarktor i sa svojom napravljenom ralicom od trvdog lima sa nekadašnje stare mlinice daje se na posao.Selo je udaljeno od Bileće preko 45 kilometara, a od Berkovića osam i put do njega ne spada u prioretni pravac koji se čisti.

 

Kada je pao veliki snijeg za krsnu slavu Svetog Nikolu i niko nije moga doći na krsnu svijeću, što se nepamti zadnjih stotinu godina, odlučio sam da napravim ralicu za traktor i sam čistim put –rekao je Zoran Vujović, mještanin bilećkog sela Zasada.

 

Stare čelične table sa nekadašnje mlinice iz Dabarskog polja poslužile su ovom vrijednom hercegovcu da od njih napravi ralicu i krene u čišćenje snijega.A snijega nije falilo,palo ga je preko 30 santimetara u Zasadi , selu smještenom na preko 700 metara nadmorske visine i  skrivenom od od očiju javnosti u uvali između Repašnice i Kubaša.

 

Od čeličnih tabli i nekoliko cijevi uspio sam da sam napravim ralicu.Iako je asvalt stigao do moje kuće prije nekoliko godina ,put se čisti među zadnjima i mi smo uvjek odsječeni od svijeta po nekoliko dana posle svakog snijega-rekao je Vujović i dodao da njegova ralica čisti puteve kao i specijalizovane mašine za čišćenje snijega.

 

Zasada je selo koje teritorijalno pripada opštini Bileća,a zbog udaljenosti matične opštine stanovnici su vezani za berkovićku opštinu.Djeca iz Zasade idu u berkovićke osnovne škole, a stanovništvo do berkovićkog doktora,pošte,banke,prodavnice...

 

Šta ti je Zasada do obično hercegovačko selo, koje u ljutom kršu nad terasastim dolinama i njivama, vene i dogoreva u, ovom, očito nenaklonjenom vremenu.

 

 

Naše selo je vezano za Berkoviće i to nam jedini put iz njega.Kroz selo prolazi dva kilometra asvalta do  sela Dolovi koje pripada Berkovićima i udaljeno je šest kilometara od Berkovića, ali pošto to nisu prioritetni pravci moramo sami da se snalazimo –rekao je Vujović čisteći put i bilećke i berkovićke opštine.

 

 

 

Sam održava seoske puteve
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas8139
mod_vvisit_counterJuce17231
mod_vvisit_counterOve nedelje55727
mod_vvisit_counterProšle nedelje103926
mod_vvisit_counterOvog mjeseca69795
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca394159
mod_vvisit_counterUkupno12441357