Opština Berkovici

Naslovna Berkovići Društvo Sve javne ustanove dostupne invalidima

Sve javne ustanove dostupne invalidima

El. pošta Štampa PDF

Jedan od osnovnih problema za osobe sa invaliditetom u Berkovićima konačno je riješen izgradnjom šest prilaznih rampi u sve važnije ustanove u ovoj opštini.

Hladni zimski dani i vjetrovi sjeverci nisu omeli spretne ruke berkovićkog "Hercegovina investa" da u roku završe sve prilazne rampe.

Iako opština nije nadležna za postavljanje rampi na javnim institucijama, rado se odazvala da pomogne projektu Udruženja osoba sa invaliditetom Berkovići i "Hendikep internešnel" u izgradnji rampi za lica sa posebnim potrebama.

- U okviru projekta Razvoj seoskog turizma, koji smo kandidovali kod "Hendikep internešnela" i koji je podijeljen na četiri dijela, izradili smo i šest prilaznih rampi za osobe sa posebnim potrebama. Udruženje osoba sa invaliditetom broji više od 200 članova i ovaj projekat je od velikog značaja za njih - rekao je predsjednik Udruženja osoba sa invaliditetom Dragan Samardžić i dodao da su riješeni prilazi u sve važnije ustanove u opštini.

U udruženju se nadaju da će realizacija ovog projekta biti primjer i podsticaj i ostalim ustanovama da uklone barijere i olakšaju pristup invalidnim osobama.

- "Hendikep internešnel" za izgradnju rampi izdvojio je 16.000 maraka, a nadamo se da će ovaj projekat biti primjer i ostalim ustanovama u Berkovićima - rekao je Samardžić i dodao da su rampe izgrađene po svim normama koje su predviđene za invalidne osobe.

Prilaz određenim javnim institucijama, Domu zdravlja, opštini, školi, pošti, policijskoj stanici, banci, prilagođen je osobama koje koriste ortopedska pomagala.

- Projektom smo obuhvatili sve važnije javne ustanove u Berkovićima, a posebno nam je drago što smo riješili pristupnu rampu u Domu zdravlja "Dr Milenko Muratović". Prilaz ovoj zdravstvenoj ustanovi do sada je bio otežan i bolesnicima i radnicima, i konačno smo riješili taj problem - istakao je Samardžić i dodao da je prilaznom rampom kod pošte invalidima omogućeno korišćenje usluga Biroa rada, biblioteke i matičnog ureda, jer se sve ustanove nalaze u istoj zgradi.

Ovaj projekat ima za cilj da se olakša život ne samo osobama sa invaliditetom, nego i drugim ljudima koji trajno ili povremeno imaju problema u kretanju, kao što su bolesne i starije osobe, trudnice, djeca i drugi.

 

Besplatni pregledi

 

Udruženje osoba sa invaliditetom nedavno je organizovalo i besplatan pregled kod dva doktora specijalista koji su došli iz Trebinja i pregledali 48 članova ovog udruženja.

 

Sve javne ustanove dostupne invalidima
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas2458
mod_vvisit_counterJuce8014
mod_vvisit_counterOve nedelje14037
mod_vvisit_counterProšle nedelje50210
mod_vvisit_counterOvog mjeseca195084
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca225590
mod_vvisit_counterUkupno13984048