Opština Berkovici

Naslovna Berkovići Društvo U Berkovićima počinje izgradnja sigurne kuće

U Berkovićima počinje izgradnja sigurne kuće

El. pošta Štampa PDF

U Berkovićima će uskoro početi izgradnja sigurne kuće koju će moći da koriste žrtve nasilja u porodici s područja cijele istočne Hercegovine, najavila je Ljiljana Čičković, direktorka nevladine organizacije "Ženski centar" Trebinje.

Prema njenim riječima, prvobitna namjera bila je da se taj objekat, koji već imaju, osposobi u Trebinju, ali s obzirom na to da, zbog finansijskih sredstava, nisu bili u mogućnosti da ga opreme, najadekvatnije rješenje jeste da sigurna kuća bude smještena u Berkovićima.

- U Berkovićima smo već dobili objekat s adekvatnom okućnicom, koju ćemo adaptirati od sredstava koje dobijemo od prodaje kuće u Trebinju - rekla je Čičkovićeva i dodala da će novac koji bude nedostajao biti obezbijeđen putem donacija.

Nakon sastanka predstavnika svih institucija koje se bave problematikom nasilja u porodici, koji je održan juče u Centru javne bezbjednosti Trebinje sa ciljem boljeg umrežavanja, Čičkovićeva je podsjetila da je u posljednje vrijeme evidentiran porast porodičnog nasilja u svim istočnohercegovačkim opštinama.

Prema njenim riječima, u proteklih sedam mjeseci evidentirano je 11 krivičnih djela nasilja u porodici na području opštine Trebinje, što je za 57 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

- To ne znači i povećanje broja nasilja već vraćanje povjerenja institucijama, prevashodno u policiju i Centar za socijalni rad, pa se žrtve manje plaše da prijave nasilje - kaže Čičkovićeva.

Sastanku je prethodila petodnevna edukacija za predstavnike institucija, psihologa, socijalnih radnika i predstavnika sudstva i tužilaštva, kako bi se stekla nova znanja koja mogu da pomognu žrtvama porodič

 

U Berkovićima počinje izgradnja sigurne kuće
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1836
mod_vvisit_counterJuce7394
mod_vvisit_counterOve nedelje60746
mod_vvisit_counterProšle nedelje88608
mod_vvisit_counterOvog mjeseca260715
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca374304
mod_vvisit_counterUkupno13006581