Opština Berkovici

Naslovna Berkovići Društvo Ulice čiste i bez kontejnera

Ulice čiste i bez kontejnera

El. pošta Štampa PDF

Iako nemaju nijednog kontejnera ni kanti za smeće, ulice Berkovića su čiste i Javno preduzeće "Vodovod" d.o.o. Berkovići moglo bi da bude primjer i ostalima.

Mada je zaposleno samo pet radnika i dva spoljna saradnika, komunalci uspijevaju da redovno održavaju 110 kilometara vodovoda, deset pumpnih stanica i odvoze smeće starim kamionom koji nije predviđen za ove poslove.

- Stanovništvo Berkovića i okolnih sela snabdijeva se uredno vodom iz gradskog vodovoda sa dva izvora Vrijeke i Trebesina. Vodu redovno nosimo na analizu u Regionalni zavod Trebinje. Osim toga, ulice su čiste, jer redovno odvozimo smeće - ističe direktor JP "Vodovod" d.o.o. Berkovići Zoran Lučić.

On je dodao da se smeće odvozi iz užeg gradskog jezgra starim "tamićem" na deponiju koja je udaljena više od 12 kilometara od Berkovića.

Lučić je rekao da nemaju dovoljno novca za kupovinu kanti i kontejnera, a posebno za komunalno vozilo.

- Obraćali smo se nekoliko puta nevladinim organizacijama za pomoć i od njih smo samo dobijali odbijenice - ističe Lučić i dodaje da bi im bilo mnogo lakše da imaju bolje uslove rada.

Preduzeće pored starog kamiona posjeduje i vlastiti bager kojim otklanja kvarove na vodovodu i više puta u toku godine zatrpava deponiju.

Glas Srpske

 

Ulice čiste i bez kontejnera
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas510
mod_vvisit_counterJuce8469
mod_vvisit_counterOve nedelje8979
mod_vvisit_counterProšle nedelje79547
mod_vvisit_counterOvog mjeseca510
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca321587
mod_vvisit_counterUkupno11640612