Opština Berkovici

Naslovna Berkovići Društvo Štete velike,a prihodi prepolovljeni

Štete velike,a prihodi prepolovljeni

El. pošta Štampa PDF

Poslije povlačenja rijeke Opačice u svoje korito ,štete na imanjima berkovićkih  poljoprivrednika su velike,a očekivani prihodi su prepolovljeni.Najveća šteta nanesena je na parcelama koje se nalaze u blizini rijeke i selima Blaca,Podkubaš,Suzina i Kubatovina.

Stradali su mnogi usjevi žita, krompira, paprika, lubenice i voća. Pored Miladina Dobranića kome je uništena lubenica i rasad paprike,u  selu Suzina  kod Grbo Čeda, poljoprivrednika koji se bavi i plasteničarskim uzgojem voda je prodrla u dva plastenika povrišine četiri stotine kvadrata i nanijela veliku štetu na mladom krompiru koji je bio spreman za tržište.

-Ovo je četvrti put ove godine godine da se rijeka izliva iz korita i plavi oklone njive i uništava usjeve- priča Vukašin Pavić iz Kubatovine kome je rijeka poplavila usjeve žita i povrća.

Korito rijeke je obraslo šibljem, nije pročišćavano već duži vremenski period i svaka jača kiša dovodi do povećanja vode i njenog izljevanja iz korita.

-Posadio sam tristotine kilograma krompira i očekivao prihod od oko petnaest tona.Voda se izlila i uništila krompir i luk, a parcelu koju sam bio pripremio za sadnju paprika voda je takođe uništila-ističe Ilija Novaković i dodaje da nezna kolika je šteta i šta će ostati od krompira i kaže da sve što radiš ,džaba radiš i mučiš se.

 

Komisija evidentirala štete

 

Komisija iz opštine Berkovići obišla je i evidentirala štete kod poljoprivrednika.Za sada je neizvjesno hoće li i na koji način biti nadoknađene.

Štete velike,a prihodi prepolovljeni
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas8568
mod_vvisit_counterJuce9932
mod_vvisit_counterOve nedelje29516
mod_vvisit_counterProšle nedelje78714
mod_vvisit_counterOvog mjeseca263087
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca239121
mod_vvisit_counterUkupno11581602