Opština Berkovici

Naslovna Berkovići Društvo Berkovići podržali projekat „Radio-medij jednakih mogućnosti za sve“

Berkovići podržali projekat „Radio-medij jednakih mogućnosti za sve“

El. pošta Štampa PDF

Opština Berkovići je, u fazi pripreme projekta Radio – medij jednakih mogućnosti, izrazila svoju spremnost da učestvuje u projektu kroz medijsku podršku i eventualno zapošljavanje jedne ili dvije osobe sa invaliditetom, ukoliko zadovolje kriterijume za rad na radiju nakon provedene edukacije.

Na zvaničnoj evidenciji biroa za zapošljavanje Berkovići, registrovano je 8 osoba sa raznim oblicima invalidnosti. Predstavnici Biroa su mišljenja da to nije realno stanje, da u Opštini Berkovići živi veći broj neregistrovanih osoba sa invaliditetom, te da je najveći problem što te osobe nemaju rješenje o invalidnosti koje je i ključno za registraciju.

Predstavnici Opštine podržavaju provođenje zamisli Fontane te ističu da je projekat koristan pogotovo za male zajednice u kojima osobe sa invaliditetom nisu dovoljno ni obavještene o svojim pravima. Istakli su da će Opština Berkovići, dati punu podršku projektu koordinišući aktivnosti u toj Opštini koje su u vezi sa realizacijom projekta.

Radio Berkovići ima dnevno 3 časa svoga programa, a u ostalom dijelu dana preuzima program Radija Republike Srpske. S obzirom da sve poslove na ovoj radio stanici obavlja Radivoj Abramović, novinar i urednik Radija, kao i da prati sve događaje koji pokrivaju područje cijele Opštine Berkovići, Abramović je mišljenja da bi jedne ili dvije osobe sa invaliditetom bile dobrodošle za rad na Radiju Berkovići.

Predstavnici Udruženja invalida Berkovići mišljenja su da je veliki broj osoba sa invaliditetom u opštini Berkovići zainteresovan da učestvuje u projektu te da su Berkovići ruralna i rijetko naseljena opština, čime je i dodatno otežan dotok informacija do osoba sa invaliditetom.

 

Berkovići podržali projekat „Radio-medij jednakih mogućnosti za sve“
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas8693
mod_vvisit_counterJuce9932
mod_vvisit_counterOve nedelje29641
mod_vvisit_counterProšle nedelje78714
mod_vvisit_counterOvog mjeseca263212
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca239121
mod_vvisit_counterUkupno11581727