Opština Berkovici

Naslovna Berkovići Društvo Pacijenti zadovoljni uslugama

Pacijenti zadovoljni uslugama

Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 

Prema statistici  nadležnog fonda Dom zdravlja „Dr.Milenko Muratović „ u Berkovićima jedan je od domova koji pacijentima pruža najbolje usluge.Iako su Berkovići najmlađa istočnohercegovačka opština koja je razruđena, zaposleni u Domu zdravlja uspijevaju da stignu  do svih pacijenata.Imaju  petnest zaposlenih, dva doktora, jednog stomatologa i ostalo medicinsko osolja, uspjevaju da dođu do svih pacijenata i  čak do 40 km udaljane Dabrice.

-Hitnu pomoć nemamo,organizovali smo se kao pripravnost, pošto smo ja i doktorica blizu i možemo u svakom trenutku djelovati.Najbolji pokazet usluga su ocjene pacijenata- riječi su Direktora Doma zdravlja Dr.Gorana Markovića.

Pacijenti su zadovoljni uslugama.

-U svako domaćinstvo  u Berkovićima,prisutna je pomoć direktora, ljekara i ostalog medicinskog osoblja- kaže jed od zadovoljnih pacijenata Sava Đurica.

Dom zdravlja ima dvije ambulante porodične medicine u kojima je registrovano 2700 pacijenata.Najveći broj ih je u udaljanim selima zbog čega je potreba za još jednim ljekarom realna.

Opština Berkovići stipendirala je jednog studenta koji je uspješno okončao studije medicine, međutim novca za njegovo zapošljavanje nema.

-Opština nemože da subvencioniše platu, a Ministarstvo zdravlja daje grant kakav ne podnosi ni ovaj sadašnji broj zaposlenih, a ne da se primaju novi radnici-, kaže Načelnik Berkovića Ranko Lučić i dodaje  da će pomoć tražiti od nadležnog ministarstva  i fonda.Bude li još jedan ljekar u Domu zdravlja zaposlen, opština bi renovirala ambulantu u selu Dabrica  koje ima oko 100 stanovnika i omogućila stalno ljekarsko prisustvo pojedinim danima u nedelji.

 

 

Pacijenti zadovoljni uslugama
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas9696
mod_vvisit_counterJuce8695
mod_vvisit_counterOve nedelje50649
mod_vvisit_counterProšle nedelje85622
mod_vvisit_counterOvog mjeseca18391
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca337301
mod_vvisit_counterUkupno11995794