Opština Berkovici

Naslovna Berkovići Društvo Берковићи након новог земљотреса: Три породице напустиле куће

Берковићи након новог земљотреса: Три породице напустиле куће

El. pošta Štampa PDF

Јутрошњи потрес јачине 4,8 степени по Рихтеру који је погодио Берковиће донио је невоље за три породице које су, из безбједносних разлога, већ иселиле.

У кући у којој живи Нада Милошевић прексиноћ се урушио кров. Уз јутрошње оштећење, кућа није безбједна за живот.

- Ни случајно се не смије у оваквој кући становати. Сада сам код комшија, једва утрчим да узмем веш. Од јуче сам у истој одјећи, нисам ништа друго облачила - прича Милошевићева.

 

Код комшија је преселила и породица Милошевић из Хатеља. Попадали шут, испуцали зидови, нарушена статика и могуће ново подрхтавање тла, не дозвољавају им да бораве у кући. 

-  Јутрошњи земљотрес је завршио урушавање куће, јутрос је опало више, а сљедећи ће је, ако буде јачи, докрајчити. не знамо шта даље, али се уздамо у Божију и помоћ добрих људи и општине - каже Весна Милошевић.

Невоља је, потврдили су из општине, што је ријеч о избјегличким породицама, о кућама које нису њихово власништво, а општина нема слободног простора за смјештај.

Начелник општине Берковићи Ненад Абрамовић каже да ће се потрудити да овим породицама нађу адекватан смјештај.

Оштећена је и једина стамбена зграда у Берковићима, а према досадашњим пријавама, у општини Берковићи оштећени су објекти школа и тридесет девет приватних објеката.

- Доминирају стамбени објекти и неки други објекти, оштећена су и три објекта школа - централна и двије подручне, али су, за сада, безбједне за наставу - наводи Абрамовић.

Берковићи након новог земљотреса: Три породице напустиле куће
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1227
mod_vvisit_counterJuce6414
mod_vvisit_counterOve nedelje1227
mod_vvisit_counterProšle nedelje52193
mod_vvisit_counterOvog mjeseca20918
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca211011
mod_vvisit_counterUkupno20901818