Opština Berkovici

Naslovna Berkovići Društvo ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ Пољопривредници да ажурирају податке ради остварења права на подстицаје

ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ Пољопривредници да ажурирају податке ради остварења права на подстицаје

El. pošta Štampa PDF

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске позвало је пољопривреднике да ажурирају податке у Регистру пољопривредних газдинстава и Регистру корисника подстицајних средстава за развој пољопривреде и села у Српској, што је један од услова за остваривање права на кориштење новчаних подстицаја за развој пољопривреде и села.

Untitled 3

Из Министарства подсјећају и да су носиоци породичних пољопривредних газдинстава обавезни Пореској управи Републике Српске пријавити обавезу доприноса за 2020. годину у складу са прописима о доприносима, те измирити обавезе по основу накнаде за противградну заштиту за 2020. годину у складу са прописима о противградној заштити.

Пољопривредна газдинства уписана у Регистар газдинстава сваке године, од 1. јануара до 15. маја, обавезно пријављују надлежној организационој јединици Агенције за посредничке, информатичке и финансијске услуге (АПИФ), податке о начину кориштења регистрованог земљишног посједа, то јесте податке о засијаним, односно засађеним пољопривредним културама на регистрованом пољопривредном земљишту и врстама и тренутном бројном стању сточног фонда.

То прописује Уредба о упису у Регистар, упис и вођење регистра обавља АПИФ, а упис у Регистар газдинстава или у Регистар корисника је добровољан и бесплатан.

Породично газдинство уписује се у Регистар газдинстава као комерцијално или као некомерцијално газдинство.

 

ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ Пољопривредници да ажурирају податке ради остварења права на подстицаје
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1776
mod_vvisit_counterJuce8556
mod_vvisit_counterOve nedelje1776
mod_vvisit_counterProšle nedelje58719
mod_vvisit_counterOvog mjeseca232312
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca302622
mod_vvisit_counterUkupno16409414