Opština Berkovici

Naslovna Berkovići Društvo Активна апликација за пријаву, рок продужен до 8. маја

Активна апликација за пријаву, рок продужен до 8. маја

El. pošta Štampa PDF

У склопу активности Министарства привреде и предузетништва Републике Српске усаглашен је јединствен приступ у начину израде спискова правних лица и предузетника којима је одлукама штабова за ванредне ситуације забрањено обављање дјелатности, који су престали са радом као посљедица дјеловања пандемије (изгубљено тржиште, недостатак сировина и слично) или послују са смањеним обимом.

Апликација за пријаву правних лица и предузетника за додјелу средстава за мјесец април из Фонда солидарности за обнову Републике Српске активна је од данас и доступна на веб страници Владе Републике Српске на адреси http://prijava.vladars.net

На поменутој адреси се налази пријавни образац, који је у форми електорнске пријаве потребно попунити, а како би свим привредним субјектима било омогућено благовремено подношење пријава, рок је продужен до петка, 8. маја 2020. године.

Такође, за подршку и упите привредних субјеката је доступан и маил: prijava@mpp.vladars.net


Позив за уврштење на списак за додјелу средстава за мјесец април из Фонда солидарности за обнову Републике Српске представља први корак за остваривање права на подршку сходно Уредби са законском снагом о пореским мјерама за ублажавање економских посљедица насталих усљед болести COVID 19 изазване вирусом SARS-CoV-2.

Осим претходно поменуте пријаве за додјелу средстава, неопходно је да сва правна лица и предузетници који испуњавају услове прописане наведеном Уредбом, поднесу писмену изјаву са захтјевом за исплату најниже плате Пореској Управи Републике Српске најкасније до 10. јуна 2020. године.

Подсјећамо, Влада Републике Српске позвала је правна лица и предузетнике да се пријаве ради израде спискова за додјелу средстава за мјесец април из Фонда солидарности за обнову Републике Српске сходно Уредби са законском снагом о пореским мјерама за ублажавање економских посљедица насталих усљед болести COVID 19 изазване вирусом SARS-CoV-2.

Министарство привреде и предузетништва Републике Српске позива све привредне субјекте да за релевантне узимају искључиво званичне информације које саопштава Влада Републике Српске. Такође, скреће се пажња да је званичан сајт Владе Републике Српске једини извор истинитих информација како би правна лица и предузетници били адекватно обавјештени о свим мјерама за подршку привреди које Владе Републике Српске предузима за ублажавање економске кризе изазване појавом вируса корона.


Активна апликација за пријаву, рок продужен до 8. маја
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas2489
mod_vvisit_counterJuce8469
mod_vvisit_counterOve nedelje10958
mod_vvisit_counterProšle nedelje79547
mod_vvisit_counterOvog mjeseca2489
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca321587
mod_vvisit_counterUkupno11642591