Opština Berkovici

Naslovna Berkovići Društvo ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ БЕРКОВИЋИ САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ - ПРВИ СЛУЧАЈ ЗАРАЗЕ КОРОНА ВИРУСОМ

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ БЕРКОВИЋИ САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ - ПРВИ СЛУЧАЈ ЗАРАЗЕ КОРОНА ВИРУСОМ

El. pošta Štampa PDF

Штаб за ванредне ситуације општине Берковићи одржао је данас 16.04.2020. године тринаести  састанак од почетка епидемиолошке ситуације  вируса COVID -19 (КОРОНА ВИРУС).

На састанку је констатовано да се може сматрати да је на подручју општине Берковићи забиљежен први случај заразе вирусом Корона. Када је у питању заражена особа ради се о особи која има издату личну карту и пребивалиште у Требињу, али је у последње вријеме привремено боравила у Берковићима крећући се на релацији Берковићи-Столац. Заражена особа у Стоцу има заснован радни однос гдје је и обављено тестирање у установи у којој ради.  Због тога је неопходно да се на подручју општине Берковићи спроведе епидемиолошка истрага, што су надлежне службе одмах и урадиле. Заражена особа је смјештена у карантин који је организован у Студентском центру у Требињу, доброг је здравственог стања и не показује било какве симптоме болести.

Untitled 3

 За укупно 9 лица су одређене мјере кућне изолације, а већ данас ће бити извршено тестирање 7 особа које су оствариле контакт са зараженом особом. О резултатима тестирања Штаб ће благовремено обавјештавати јавност.

Позивамо грађане општине Берковићи да не исказују непотребну панику, надлежне службе предузимају све што је у овим ситуацијама неопходно. Први случај заразе Корона вирусом у Берковићима треба да буде додатни разлог за још већу одговорност свих грађана и за поштовање свих изречених мјера и препорука. Штаб за ванредне ситуације општине Берковићи позива грађане да у дане Васкршњих празника испоштују све изречене мјере Штаба за ванредне ситуације Републике Српске коју су везане за одређивање полицијског часа у дане петак 17.04.2020.године од 15 часова до суботе 18.04.2020. године у 5 часова и од суботе 18.04.2020.године  у 15 часова до понедељка 20.04.2020. у 5 часова. Ове забране се не односе на:  здравствене раднике који су на задатку,лица којима је неодложно потребна здравствена помоћ, припаднике Министарства унутрашњих послова Републике Српске, који су на задатку, друге припаднике агенција за провођење закона и организација која врше јавна овлашћења, који су на задатку,лица којима послодавац изда потврду о потреби кретања због несметаног обављања процеса рада,лица којима Министарство унутрашњих послова Републике Српске изда дозволу за кретање и на домаће и стране превознике који врше превоз ствари у друмском саобраћају уз предочавање доказа о вршењу превоза (потврда о потреби кретања, потврда о ангажовању возача, међународни товарни лист-ЦМР, отпремница, путни налог).

Позивамо све грађане општине Берковићи који се налазе на привременом раду у другим општинама и оне које воде поријекло из општине Берковићи а Васкршње празнике традиционално проводе у нашој локалној заједници да због епидемиолошке ситуације изазване Корона вирусом током овогодишњих Васкршњих празника не долазе у Берковиће.

Штаб за ванредне ситуације ће следећи састанак одржати одмах по сазнању резултата тестирања особа које су биле у контакту са првозараженом особом.

 

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ БЕРКОВИЋИ САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ - ПРВИ СЛУЧАЈ ЗАРАЗЕ КОРОНА ВИРУСОМ
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas5344
mod_vvisit_counterJuce6694
mod_vvisit_counterOve nedelje43385
mod_vvisit_counterProšle nedelje54679
mod_vvisit_counterOvog mjeseca186508
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca304300
mod_vvisit_counterUkupno13236674