Opština Berkovici

Naslovna Berkovići Društvo Premijer Višković u posjeti opštini Berkovići

Premijer Višković u posjeti opštini Berkovići

El. pošta Štampa PDF

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas, u Berkovićima, sa rukovodstvom ove opštine.

Premijer Višković je izjavio da će Vlada Srpske odobriti 120.000 KM za dovršetak primarne i sekundarne vodovodne mreže u Dabrici, čime će vodu dobiti 150 domaćinstava ovog kraja, što je prepoznato kao prioritet.

IMG 3178

On je istakao da je Vlada Republike Srpske u 2018. i 2019. godini izdvojila 120.000 KM u ove namjene, navodeći da je urađen vodozahvat i bazen.

Premijer Višković rekao je da ga je načelnik opštine Berkovići Nenad Abramović upoznao o resursima sa kojima ova lokalna zajednica raspolaže, kao što su voda, ruda, boksit, kamen, glina, te da mu je dao određenu dokumentaciju koja će biti korištena u kontaktima sa potencijalnim investitorima.

Napomenuvši da su Berkovići jedna od rijetkih opština koja na neki način nije bila do sada obuhvaćena sredstvima Vlade Srbije, predsjednik Vlade Republike Srpske rekao je da će pomoći i na tom planu kako bi neki projekti u Berkovićima bili obuhvaćeni tim sredstvima.

IMG 3187

Predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković je naveo da je u toku realizacija projekta vjetroelektrane "Hrgud", te da će u četvrtak imati sastanak sa delegacijom njemačkog investitora i nosioca koncesije.

,,Prema mojim informacijama od `Elektroprivrede Republike Srpske` i resornog ministarstva taj posao ide svojim tokom i očekujemo da već u idućoj godini krenu prvi pripremni radovi. Negdje u 2023. godini možemo očekivati da ta vjetroelektrana bude na mreži", poručio je premijer Višković i dodao da su očekivani prihodi od ove elektrane od 600.000 do 700.000 KM.

IMG 3189

,,To će sigurno poboljšati kvalitet života u ovoj lokalnoj zajednici i doprinijeti da ljudi ovdje ostanu i zasnivaju porodice", rekao je Višković.

Načelnik opštine Berkovići Nenad Abramović rekao je da je čast i zadovoljstvo da su ugostili premijera Srpske i zahvalio mu za današnju posjetu.

,,Ovo je prvi premijer poslije dugo vremena koji boravi u radnoj posjeti opštini Berkovići i prvi od zvaničnika Republike Srpske koji boravi u Berkovićima poslije osam godina", istakao je Abramović.

On je rekao da su premijera upoznali o privrednoj, ekonomskoj i socijalnoj situaciji u opštini Berkovići. 

Abramović je naveo da je razgovarano o izgradnji vjetorelektrane "Hrgud", oko koje će se u budućnosti bazirati cjelokupni razvoj ove opštine.

,,Dobili smo uvjeravanja da će ta vjetroelektrana biti na mreži 2022. ili 2023. godine, što je za nas prihvatljivo vrijeme. Poslije izgradnje tog kapitalnog projekta mnogo će lakše biti planirati i voditi ukupan razvoj Berkovića u nekom narednom periodu", rekao je Abramović.​

On je naveo da su od premijera Srpske zatražili da u ovoj godini Vlada Republike Srpske finansira ili sufinansira neki od projekata koje će kandidovati opština Berkovići.

,,Mislim da smo se usaglasili da je prvi prioritet vodovod u Dabrici. Opština Berkovići će u ovoj godini 800.000 KM uložiti za razvoj putne infrastrukture i neke druge objekte, sportske dvorane", rekao je Abramović.​

On je istakao da su razgovarali i o izgradnji puta Berkovići-Nevesinje, te da je premijer iznio uvjerenje da će se ići sa realizacijom tog projekta značajnog za Berkoviće i da će u ovoj godini biti raspisan tender za izvođenje radova.

 

 

Premijer Višković u posjeti opštini Berkovići
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas8815
mod_vvisit_counterJuce9932
mod_vvisit_counterOve nedelje29763
mod_vvisit_counterProšle nedelje78714
mod_vvisit_counterOvog mjeseca263334
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca239121
mod_vvisit_counterUkupno11581849