Opština Berkovici

Naslovna Vijesti iz BiH Društvo Medvjed ubica sije strah po Hercegovini

Medvjed ubica sije strah po Hercegovini

El. pošta Štampa PDF

Medvjed težak više od 250 kilograma, koji je u posljednje vrijeme u blizini Snježnice ubio 12 krava i teladi, izazvao je veliki strah među seljanima kod Nevesinja. Traže profesionalca koji će ustrijeliti životinju, a spremni su za to platiti 6.000 km

.

Medvjed je viđen šest kilometara od sela Udrežnje, odnosno petnaestak kilometara od samog Nevesinja. Prije nepune dvije sedmice, njegova posljednja žrtva bilo je jedno tele.

Predsjednik Lovačkog udruženja "Srndać" Nebojša Bjelica izjavio je da su prošle godine tražili profesionalca koji će ustrijeliti medvjeda, ali nisu ga uspjeli naći.

I sada su, dodaje Bjelica, u potrazi za dobrovoljcem koji će ustrijeliti medvjeda, ali tek kada pribave odgovarajuću saglasnost Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS.

"Donijeli smo odluku da ustrijelimo ovog medvjeda, jer nam je napravio veliku štetu. No, još veća zabrinutost je za ljude koji žive u obližnjim selima. Rizik je suviše veliki da on slobodno hoda po šumama", kaže Bjelica, ističući da na području nevesinjskog lovišta trenutno ima 12 medvjeda.

Medvjed ubica sije strah po Hercegovini
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas4890
mod_vvisit_counterJuce8185
mod_vvisit_counterOve nedelje64461
mod_vvisit_counterProšle nedelje65100
mod_vvisit_counterOvog mjeseca232793
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca273687
mod_vvisit_counterUkupno9588387