Opština Berkovici

Naslovna Vijesti iz BiH Društvo U kući spid,a u automobilu marihuana

U kući spid,a u automobilu marihuana

El. pošta Štampa PDF

Nastavljajući aktivnosti na sprečavanju, otkrivanju i suzbijanju KD Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, pripadnici Centra javne bezbjednosti Trebinje,  izvršili su pretres kuće, pomoćnih prostorija i putničkog motornog vozila «Fiat punto», koje koristi D.S.(1975.), iz Trebinja.

Pretresom kuće i pomoćnih prostorija pronađeno je i oduzeto:

jedno celofansko pakovanje  u kome se nalazila praškasta materija morfoloških karaktristika opojne droge spid  težine 16,461 grama

ostaci sredstava za pakovanje sa tragovima bijele praškaste materije morfoloških karakteristika opojne droge spid.

plastična kutija sa tragovima smeđe praškaste materije koja ima morfološke karakteristike opojne droge heroin

digitalna vaga sa tragovima bijele praškaste materije  morfoloških karakteristika opojne droge spid

54 komada puščane i pištoljske municije

jedna ručna bomba

 

Pretresom vozila «Fiat punto», pronađeno je i oduzeto jedno papirno pakovanje u kome se nalazila zelena biljna materija morfoloških karakteristika opojne droge marihuane težine 2,934 grama.

 

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i KD Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, osumnjičnjni D.S. je lišen sloboe.

U toku je kriminalistička obrada osumnjičenog nakon koje će Okružnom tužuilaštvu Trebinje biti dostavljen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

 

Podsjećamo da je ovo sedmi Izvještaj koji su, u posljednja dva mjeseca, dokumentovali  pripadnici CJB Trebinje u vezi sa KD Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga. Dokumentovanim Izvještajima je obuhvaćeno  osam lica,  pronađeno je i oduzeto ukupno:

539,30 grama heroina

14 kilograma i 833 grama marihuane

68,461 grama spida

33 pakovanja heroina spremnih za uličnu prodaju

kao i veći broj predmeta sa tragovima opojnih droga

 

Pored dokumentovanih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga  jedno lice koje je zatečeno u namjeri konzumiranja opojne droge heroin  sankcionisano je po Zakonu o proizvodnji i prometu opojnih droga.

Takođe, prije par dana u zajedničkim aktivnostima pripadnika CJB Trebinje i MUP-a HNK-a, dokumentovan je Izvještaj protiv jednog lica, iz Bileće, kod koga je pretresom vozila,  pronađeno i oduzeto 10 kilograma opojne droge marihuane.

U kući spid,a u automobilu marihuana
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas2390
mod_vvisit_counterJuce6611
mod_vvisit_counterOve nedelje34712
mod_vvisit_counterProšle nedelje56428
mod_vvisit_counterOvog mjeseca91140
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca201347
mod_vvisit_counterUkupno10342997