Opština Berkovici

Naslovna Vijesti iz BiH Društvo Planira se izgradnja plaža i bungalova

Planira se izgradnja plaža i bungalova

El. pošta Štampa PDF
Obala Bilećkog jezera u području Čepelice i od vidikovca južnije prema Trebinju dobiće svoj regulacioni plan, čiji je nacrt na uvidu građanima Bileće, pa će se ubuduće brojni Planirani objekti graditi onako kako je to i zamišljeno.

Nacrt je radio Zavod za urbanizam i projektovanje iz Bijeljine. Sredstva za tu namjenu, u iznosu od 30,000 maraka, obezbijedilo je Ministarstvo za Prostorno uređenje Republike Srpske ...

 

- Predviđeno je da se urede velike plaže na dvije lokacije, koje bi mogle da prime gotovo 15,000 kupaca, potom da se izgrade brojni sportski tereni, staza za šetnju i bicikliste. Planirana je izgradnja bungalovskog naselja i ugostiteljskih objekata. Naći će se tu i mini trgovački centar, parkinzi i svi prateći objekti uz plaže - istakla je načelnica Odjeljenja za Prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove opštine Bileća Ljiljana Aleksić.

Dodala je posto je riječ o vještačkoj akumulaciji Koja nema stalan nivo plaže bi se gradile kaskadno od betona iu tri nivoa. Aleksićeva je istakla da je u području Čepelice predviđena gradnja nekoliko plutajućih plaža u Vidu splavova.

- Početak plaže predviđene u Čepelici od centra grada udaljen je nešto više od tri kilometra, plaže i objekti južnije od vidikovca oko šest kilometara. Riječ je o ukupnoj površini predviđenoj za uređenje od 105,1 hektar - istakla je Aleksićeva.

Bileća Opština je siromašna i nema sredstava za izgradnju brojnih predviđenih sadržaja, koji bi Bilećko jezero pretvorili u poznato turističko, sportsko i rekreativno Izletište. Zato bilećka opštinska vlast očekuje da se pojave bogati investitori zainteresovani za izgradnju svega što je planirano ili bar jednog dijela.

- Ukoliko njih ne bude Opština će, U skladu sa svojim mogućnostima, graditi makar dio predviđenih plaža i pristupne puteve i tako stvarati uslove za gradnju svega što je Predviđeno - istakla je Aleksićeva.

Nakon što Bilećani i drugi zainteresovani daju svoje Primjedbe, sugestije i prijedloge Nacrt regulacionog plana obale Bilećkog jezera ide u skupštinsku proceduru. Ukoliko bude usvojen, kao što se i očekuje, ubuduće sve što se bude gradilo na navedenom dijelu obale Bilećkog jezera gradiće se kako je to planom i Predviđeno.

Autor: Šćepan Aleksić za Glas Srpske.

Planira se izgradnja plaža i bungalova
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas520
mod_vvisit_counterJuce6938
mod_vvisit_counterOve nedelje41877
mod_vvisit_counterProšle nedelje41430
mod_vvisit_counterOvog mjeseca165947
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca196773
mod_vvisit_counterUkupno10845481