Opština Berkovici

Naslovna Berkovići Ostalo Dabrane probudio zemljotres

Dabrane probudio zemljotres

El. pošta Štampa PDF

Stanovnike najmlađe istočnohercegovačke opštine Berkovići probudio je u ranim jutarnjim časovima zemljotres jačine5 stepeni Merkalijeve skale.

 Mrežom seizmoloških stanica Republičkog hidrometeorološkog zavoda RS dana 07.05.2010.godine  lociran je zemljotres u 04h19min po lokalnom vremenu sa magnitudom ML=3,7 jedinica Rihtera i procijenjenim intenzitetom u samoj epicentralnoj zoni od 5 stepeni Merkalijeve skale, sa epice

Seizmolog u Hidrometeorološkom zavodu RS Vesna Šipka potvrdila je Srni da je riječ o srednje jakom zemljotresu koji su ljudi mogli da osjete, pa čak i da se probude iz sna, dodajući da su se i javljali pojedini građani iz Trebinja i područja Berkovića, ali da štete na objektima nisu prijavljene.

"Zemljotres se desio na dubini od pet kilometara i spada u pliće zemljotrese, a po svojoj jačini i oslobođenoj energiji spada u srednje jake zemljotrese, a to znači da su ga stanovnici u epicentralnoj oblasti mogli osjetiti", precizirala je Šipka.

Ona je dodala da ovo podrhtavanje tla ne bi trebalo da je uzrokovalo štete na objektima, posebno ne na novoizgrađenim, dok je na starim i trošnim zgradama moglo doći do oštećenja.

srna

Dabrane probudio zemljotres
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas4923
mod_vvisit_counterJuce5755
mod_vvisit_counterOve nedelje4923
mod_vvisit_counterProšle nedelje42214
mod_vvisit_counterOvog mjeseca90567
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca282780
mod_vvisit_counterUkupno9728941