Opština Berkovici

Naslovna Berkovići Društvo Izgradnja povratničkih kuća

Izgradnja povratničkih kuća

El. pošta Štampa PDF

BERKOVIĆI-Načelnik opštine Berkovići Ranko Lučić i predstavnici Federalnog Ministarstva za Raseljene osobe i izbjeglice  Jasminka Đonlić i Mirsad Bajrović potpisali su u prostorijama opštine Berkovići ugove o obnovi kuća sa deset povratnika  u Opštinu Berkovići.

Ugovori su potpisani sa povratnicima iz Ljubljanice,Dabrice,Orja,Gornji Brštanik,Borićevina,Bitunja-Zabrđe , Crnogovac i Kljenci.

Ministarstvo je dodijelilo osam građevinskih paketa ,a dvije kuće biće rađene po sistemu ključ u ruke.

Poslije potpisivanja ugovora predstavnici Federalnog Ministarstva upoznali su prisutne sa svojim aktivnostima i da su dužni da pristigli materijal istovare na lokacije gdje se grade kuće i da se pomenuti materijal mora nalaziti na tim lokacijama .

 

„Univerzal“ iz Gornjeg Vakufa je izabran za najpovoljnijeg ponuđača i on će u toku idućeg mjeseca isporučiti sav građevinski materijal po specifikaciji za svakog povratnika.

 

-Mi smo opštinu Berkovići proglasili otvorenom opštinom prije 2000.godine, omogućili smo povratak i trudimo se na sve načine da izađemo ljudima u susret.Uz pomoć Vlade Republike Srpske i zajedničkog Ministarstva završiće elektrifikacija u većem dijelu povratničkih naselja-rekao je Načelnik opštine Berkovići ranko Lučić i dodao da će se pored ovih kuća raditi još osam kuća Srpšske i Hrvatske nacionalnosti, a dvije kuće će se raditi iz nekih posebnih donacija, tako da 20 kuća nije malo u ovakvoj maloj opštini.

Izgradnja povratničkih kuća
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas2802
mod_vvisit_counterJuce5939
mod_vvisit_counterOve nedelje21420
mod_vvisit_counterProšle nedelje52437
mod_vvisit_counterOvog mjeseca155054
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca193325
mod_vvisit_counterUkupno9986753