Opština Berkovici

Naslovna Berkovići Društvo НОВОИЗГРАЂЕНА САОБРАЋАЈНИЦА ПРЕМА ДОЊОЈ ТРУСИНИ СТАВЉЕНА У ПРОБНУ УПОТРЕБУ

НОВОИЗГРАЂЕНА САОБРАЋАЈНИЦА ПРЕМА ДОЊОЈ ТРУСИНИ СТАВЉЕНА У ПРОБНУ УПОТРЕБУ

El. pošta Štampa PDF

Description: new SDC_RGB_hoch_posDescription: Description: grb_opsberk mali

Description: image001.jpgНовоизграђена саобраћајница у дужини од 900 m на дијелу локалне саобраћајнице Гувно - Доња Трусина стављена је у пробну употребу. 

Пројекат „ Рјешавање путне комуникације према селу Доња Трусина“ реализује се у оквиру Пројекта интегрисаног локалног развоја (ILDP) који представља заједнички пројекат Владе Швајцарске и Развојног програма Уједињених нација (UNDP) у БиХ.

truПробијањем новог дијела саобраћајнице рјешени су дугогдишњи проблеми становника Доње Трусине. Наиме, дио саобрћајнице није задовољавао параметре за нормално одвијање саобраћаја ( велики успон од 15% и серпентина са неодговарајућим радијусом), што је у зимским условима, због поледице често узроковало обуставу саобраћаја. Посебно је био изражен проблем са одвијањем школског превоза, што је често узроковало изостанке са наставе ученика из Доње Трусине. Проблем у одвијању саобраћаја утицао је на повећање потребног времена за интервенцију Хитне службе ЈЗУ Дом здравља „Др Миленко Муратовић“ Берковићи приликом хитних интервенција. На даље долазило је до  проблема у континуитету пласмана локалних пољопривредних производа.

У наредном периоду представници Пројекта интегрисаног локалног развоја (ILDP) и Развојног програма Уједињених нација (UNDP) у БиХ посјетиће општину Берковићи и том приликом ће поменута саобраћајница и званично бити пуштена у употребу.

НОВОИЗГРАЂЕНА  САОБРАЋАЈНИЦА  ПРЕМА ДОЊОЈ ТРУСИНИ СТАВЉЕНА У ПРОБНУ УПОТРЕБУ
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas8148
mod_vvisit_counterJuce7239
mod_vvisit_counterOve nedelje47798
mod_vvisit_counterProšle nedelje55867
mod_vvisit_counterOvog mjeseca73901
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca222467
mod_vvisit_counterUkupno11153295