Opština Berkovici

Naslovna Berkovići Društvo Саопштење за родитеље - упис дјеце у први разред

Саопштење за родитеље - упис дјеце у први разред

El. pošta Štampa PDF

Основна школа „Његош“

Берковићи, Берковићи бб,

тел: 059/860-113, e-mail: os175@skolers.org

ЈИБ: 4401423390009, Организациони код: 08140175

 

Саопштење за родитеље - упис дјеце у први разред

Дана, 16.04.2019. године (уторак) са почетком у 09:30 часова, извршићемо теститање дјеце, која су дорасла за упис у први разред за школску 2019/20. годину. Тестирање дјеце ће бити обављено у просторијама  ОШ „Његош“ Берковићи.

crkva

 

Родитељи су обавезни  да понесу: извод из матичне књиге рођених (родни лист), потврду о мјесту пребивалишта дјетета и љекарско увјерење.

 

Љекарски преглед ће се обавити у Дому здравља „Др Миленко Муратовић“  02.04.2019. године(уторак) са почетком у 10:00 часова. Родитељи су обавезни понијети здравствену књижицу дјетета.

 

У први разред основе школе уписују се дјеца, која закључно са 31. августом текуће године навршавају шест година. На захтјев родитеља, у први разред могу бити уписана дјеца, која до краја текуће године навршавају шест година, уколико Комисија за упис дјеце у први разред процијени да је дијете спремно  за полазак у школу.

 

У изузетним случајевима, у први разред се могу уписати и дјеца млађа од шест година или се може одгодити упис, уколико Комисија за упис дјеце процијени да је то у најбољем интересу дјетета. У први разред се уписује и дијете старије од шест година, које због болести и других разлога није било уписано у школу.

 

Све јавне школе имају уписно подручје које утврђује Министар просвјете и културе Републике Српске, на приједлог јединице локалне самоуправе. Јавне школе дужне су да приликом уписа поштују уписна подручја. Уколико родитељи имају потребу да дијете упишу у школу, чијем уписном подручју не припада, потребно је да се обрате  захтјевом надлежној служби јединице локалне самоуправе, која ће размотрити захтјев.

 

Молимо родитеље да поштују наведене рокове.

 

С поштовањем,                                                                                                                  ДИРЕКТОР:

                                                                                                                                 /Дарко Милошевић/

 

Саопштење за родитеље - упис дјеце у први разред
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas7724
mod_vvisit_counterJuce7926
mod_vvisit_counterOve nedelje38520
mod_vvisit_counterProšle nedelje66991
mod_vvisit_counterOvog mjeseca177061
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca295267
mod_vvisit_counterUkupno8981740