Opština Berkovici

Naslovna Berkovići Društvo ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

El. pošta Štampa PDF

Поводом нетачних информација које су се појавиле у јавности  да општина Берковићи није доставила сагласност ЈП „Путеви Републике Српске“ за реализацију пројекта „ Санација локалног пута према Струпићима“, односно да је потребну документацију задржавала  у Општинској управи, обавјештавамо јавност:

 

  • Да су  ЈП „Путеви Републике Српске“ актом бр. 02-03-ГП-3491/18 од 20.08.2018.године затражило писану сагласност од општине Берковићи за реализацију горе поменутог пројекта  до 27.08.2018.године. Поменути акт запримљен је у Општинску управу тек 05.09.2018.године, тј. 9 дана по истеку рока за достављање писане сагласности. Из жига поште видљиво је да су поменути акт представници ЈП „Путеви Републике Српске“  доставили Поштама Српске тек 03. 09.2018.год., тј. 7 дана по истеку рока за доставу писане сагласности. Из горе наведеног видљиво је су поменуту документацију задржавали заправо представници ЈП“ Путеви Републике Српске“, а не предствници општине Берковићи.

put 1

  • Да је Закључком Владе РС, којим је између осталог одобрено 200.000 КМ за унапређење путне инфраструктуре у општини Берковићи, дефинисано да су  „Путеви Републике Српске“ као носиоци пројекта обавезни координирати све активности са предствницима Јединица локалне самоуправе и заједно са представницима јединице локалне самоуправе извршити  избор локације за извођење радова. ЈП „Путеви Републике Српске“ нису извршили поменуту обавезу, тј нису контактирали представнике општине Берковићи, те остаје нејасно како и на који начин је извршен избор локације за извођење радова.

put 2

  • Да је општина Берковићи упркос горе наведеним пропустима ЈП „Путеви Републике Српске“ доставила писану сагласност, водећи се интересима становника општине Берковићи, прије свега становника насељеног мјеста Струпићи.

put 3

Позивамо представнике ЈП „Путеви Републике Српске“ да коначно започну активности на реализацији пројекта „ Санација локалног пута према Струпићима“ или ћемо, у противном бити принуђени да преузмемо све законски предвиђене радње.  

 

ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas2518
mod_vvisit_counterJuce5445
mod_vvisit_counterOve nedelje2518
mod_vvisit_counterProšle nedelje45600
mod_vvisit_counterOvog mjeseca149166
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca219249
mod_vvisit_counterUkupno8416128