Opština Berkovici

Naslovna Berkovići Društvo Predstavnik Berkovića na "25. Međunarodnom omladinskom kampu u Lazurni"

Predstavnik Berkovića na "25. Međunarodnom omladinskom kampu u Lazurni"

El. pošta Štampa PDF

U Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske danas je održan prijem za predstavnike Omladinskog savjeta Republike Srpske i mlade koji će učestvovati na „25. Međunarodnom omladinskom kampu Lazurni“ koji se održava u periodu od 22. jula do 4. avgusta 2018. godine u Rekreativnom omladinskom centru Lazurni u Rusiji. Predstavnik Berkovića na omladinskom kampu je Branko Ivanišević .

Ovaj omladinski projekat međunarodnog karaktera se realizuje od 1995. godine, a ove godine će okupiti oko 180 mladih iz deset država.

 

Pomoćnik ministra za omladinu, Branka Malešević je izjavila: „ Za mlade iz Republike Srpske je izuzetno značajno da učestvuju na ovom kampu, koji je jedinstven po svojoj organizaciji, jer imaju priliku da steknu nova znanja i iskustva i istovremeno se upoznaju sa predstavnicima različitih naroda i njihovom običajima. Cilj ovog projekta i jeste je jačanje ideje mira i prijateljstva između predstavnika različitih naroda i kultura. Takođe je značajno što mladi imaju priliku da predstave i promovišu Republiku Srpsku u najboljem svjetlu.“

 

„Ove godine Republiku Srpsku će predstavljati 10 mladih iz Banjaluke, Berkovića, Doboja, Mrkonjić Garada, Gradiške, Istočnog Sarajeva i Ugljevika, s tim da je jedan predstavnik direktno u organizaciji samog kampa, dok su preostalih devet učesnici kampa. Učesnici iz Republike Srpske su birani putem javnog poziva, a ukupno je bilo 49 prijava.“- izjavio je generalni sekretar Omladinskog savjeta Republike Srpske, Miloš Blagojević.

 

Ministarstvo porodice omladine i sporta je finansiralo putne troškove naše delegacije sa 7.000 KM, dok Ministarstvo obrazovanja Nižnjinovgorodskog regiona za sve učesnike obezbijeđuje smještaj i hranu.

Predstavnik Berkovića na
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas9589
mod_vvisit_counterJuce13523
mod_vvisit_counterOve nedelje42802
mod_vvisit_counterProšle nedelje57902
mod_vvisit_counterOvog mjeseca203481
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca242450
mod_vvisit_counterUkupno8712893