Opština Berkovici

Naslovna Berkovići Društvo Za modernizaciju puta Nevesinje - Berkovići 2,9 miliona evra

Za modernizaciju puta Nevesinje - Berkovići 2,9 miliona evra

El. pošta Štampa PDF

Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda potpisao je grant sa vladom Holandije za modernizaciju regionalnog puta R-435 između Nevesinja i Berkovića u iznosu od 2,9 miliona evra, saopšteno je danas iz holandske Ambasade u BiH.

 

U saopštenju se navodi da bi ovaj regionalni put, dužine 32 kilometra, trebalo da bude završen do kraja 2021. godine.

Iz Ambasade napominju da je put sagrađen krajem 19. vijeka i trenutno u vrlo lošem stanju, zbog čega je nemoguće voziti brzinom većom od 40 kilometara na čas.

"Kao posljedica lošeg stanja puta, građani ove dvije lokalne zajednice moraju voziti obilaznim putevima - prelaziti velike razdaljine, kako bi stigli u škole, bolnice i druge javne ustanove", napominje se u saopštenju.

Ovaj projekat će modernizovati regionalni put i poboljšati dostupnost i mogućnosti za ekonomski rast obje opštine koje imaju više od 15.000 stanovnika.

Grant u iznosu od 2,9 miliona evra odobrio je ORIO u ime Ministra spoljne trgovine i razvojne saradnje Holandije.

Ministarstvo za saobraćaj i veze Republike Srpske prijavilo se za grant iz programa ORIO, koji je namijenjen za razvoj infrastrukture, a koji u ime holandskog Ministarstva spoljnih poslova sprovodi Holandska agencija za privredu.

Projekat ima za cilj da doprinese razvoju društvenog i privatnog sektora, a za BiH su odobrena tri ORIO granta u vrijednosti višoj od 13 miliona evra.

Ukupni investicioni troškovi modernizacije puta iznosiće 12,3 miliona evra, od čega će ovaj grant pokriti 27 odsto, dok će preostala potrebna sredstva obezbijediti Javno preduzeće "Putevi Republike Srpske", podržano garancijom Ministarstva finansija.

Za modernizaciju puta Nevesinje - Berkovići 2,9 miliona evra
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas848
mod_vvisit_counterJuce6189
mod_vvisit_counterOve nedelje12816
mod_vvisit_counterProšle nedelje31772
mod_vvisit_counterOvog mjeseca73104
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca174228
mod_vvisit_counterUkupno23033441