Opština Berkovici

Naslovna Berkovići Društvo Teslić, Ugljevik i Berkovići u asocijaciji regija Evrope

Teslić, Ugljevik i Berkovići u asocijaciji regija Evrope

El. pošta Štampa PDF

Opštine Teslić, Ugljevik i Berkovići od danas su članice asocijacije regija, gradova, organizacija i institucija Centralne i Jugoistočne Evrope okupljenih oko Instituta regija Evrope (IRE) sa sjedištem u Salcburgu.

U Salcburgu danas održan sastanak predstavnika tri opštine iz Republike Srpske sa predstavnicima IRE, u cilju dogovora o budućim zajedničkim aktivnostima. Sve tri opštine potpisale su sporazum o saradnji sa IRE, čime je i ozvaničeno buduće partnerstvo.

st

 

Predsjednik IRE Dr Franc Šausberger je izrazio zadovoljstvo što po prvi put tri opštine zajedno stupaju u članstvo IRE i imaju želju da se uz pomoć prijatelja iz Austrije otvaraju prema Evropi.

- Institut regija Evrope podržaće ove opštine i povezati ih i sa drugim IRE partnerima, rekao je Šauzberger.

Načelnik Teslića Dr Milan Milićević se u ime delegacije zahvalio domaćinima na srdačnom dočeku i rekao da ga raduje što su predstavnici ovih opština prepoznati kao partneri u buducim projektima.

- Dogovorene su i konkretne oblasti za koje ce opštine poslati projektne prijedloge, dodao je Miličević.

Delegaciju opština predvodili su dr Milan Miličević, načelnik opštine Teslić, Vasilije Perić, načelnik opštine Ugljevik i Stefan Muratović, Predsjednik skupštite opštine Berkovići. Delegaciju IRE predstavljali su Dr Franc Šausberger, predsjednik IRE, Dr Joakim Fric, generalni sekretar i Dr Jugoslav Jovičič, član savjetodavnog odbora.

Današnji sporazum i članstvo u IRE tri opštine iz republike Srpske dogovoreni su prije mjesec dana, na sastanku predsjednika Srpske demokratske stranke Vukote Govedarice i predsjednika IRE Dr Franca Šausbergera u Opatiji.

Istinito

Teslić, Ugljevik i Berkovići u asocijaciji regija Evrope
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas2779
mod_vvisit_counterJuce8208
mod_vvisit_counterOve nedelje56129
mod_vvisit_counterProšle nedelje49610
mod_vvisit_counterOvog mjeseca113221
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca232720
mod_vvisit_counterUkupno7514925