Opština Berkovici

Naslovna Berkovići Društvo Pomoć u postupcima vantjelesne oplodnje.obećale i opštine Ljubinje, Gacko i Berkovići

Pomoć u postupcima vantjelesne oplodnje.obećale i opštine Ljubinje, Gacko i Berkovići

El. pošta Štampa PDF

 

 

Udruženje porodica sa problemom steriliteta "Bebe" iz Trebinja dobilo je obećanje rukovodstava opština Ljubinje, Gacko i Berkovići da će ubuduće finansijski pomagati svojim sugrađanima u postupcima vantjelesne oplodnje.

 

 

Ovim porodicama od ranije pomažu grad Trebinje i opštine Bileća i Nevesinje.

Predsjednik Udruženja Snežana Misita rekla je Srni da su do sada pomoć imali od grada Trebinje, koji u potpunosti finansira jedan postupak vantjelesne oplodnje, te iz Fonda solidarnosti izdvaja znatna sredstva za ovu namjenu.


Ona je napomenula da i opštine Bileća i Nevesinje pomažu u liječenju bračnih parova koji imaju problem sa sterilitetom.

Misita je istakla da je Udruženje od načelnika Ljubinja Darka Krunića dobilo obećanje da će opština, u skladu sa mogućnostima, u narednoj godini izdvojiti sredstva za pomoć porodicama sa problemom steriliteta iz ove lokalne zajednice.

"Finansijsku pomoć svojim sugrađanima da se ostvare kao roditelji obećalo je i rukovodstvo opštine Gacko", rekla je Misita i dodala da je rukovodstvo ove opštine prilikom nedavnog susreta predstavnike Udruženja upoznalo da pomaže svima koji podnesu zahtjev za pomoć, uz adekvatnu medicinsku dokumentaciju.

Udruženje "Bebe" dogovorilo je saradnju i sa opštinom Berkovići, čiji je načelnik Nenad Abramović obećao da će u budžetu za sljedeću godinu planirati sredstva za pomoć porodicama sa područja ove opštine koje imaju problem sa sterilitetom.

"Pomozimo svim porodicama koje žele djecu, a ne mogu to da ostvare prirodnim putem, pa će nas svakim danom biti više", poručili su iz Udruženja.

Povodom Nedjelje djeteta, predstavnici Udruženja "Bebe" posjetili su sve opštine istočne Hercegovine i tom prilikom uručili zahvalnice gradu Trebinju i opštinama Bileća i Nevesinje koje su proteklih godina finansijski pomagale svojim sugrađanima u postupcima vantjelesne oplodnje.

Pomoć u postupcima vantjelesne oplodnje.obećale i opštine Ljubinje, Gacko i Berkovići
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas677
mod_vvisit_counterJuce7020
mod_vvisit_counterOve nedelje14784
mod_vvisit_counterProšle nedelje45416
mod_vvisit_counterOvog mjeseca121831
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca208976
mod_vvisit_counterUkupno8169544