Opština Berkovici

Naslovna Berkovići Društvo УПОЗОРЕЊЕ НА НАЛЕТЕ ОБИЛНЕ КИШЕ И ЈАКОГ ВЈЕТРА!

УПОЗОРЕЊЕ НА НАЛЕТЕ ОБИЛНЕ КИШЕ И ЈАКОГ ВЈЕТРА!

El. pošta Štampa PDF

Према прогнози РХМЗ РС Републике Српске, наше крајеве  у наредна два дана (7. и 8. 3. 2017. године) захватиће наоблачење са налетима обилне кише и јаког, олујног вјетра.

У Херцеговини се очекује  30 – 40 мм кише , а на истоку Републике Српске око 20 мм. Падавина ће бити и у сриједу када ће киша постепено слабити.

Према најављеним количинама падавина у наредна три дана може се очекивати даљи пораст водостаја ријека. РХМЗ Републике Српске очекује да се овај пораст водостаја у РС задржи у зони редовне одбране од поплава.

Сутра (7. 3. 2017.) средином дана почеће да дува сјеверни вјетар који ће постепено јачати. У ноћи ка сриједи (8. 3. 3017.) и у сриједу ујутро вјетар ће бити умјерен до јак уз ударе од 40 до 60 km/ h. У Херцеговини и у вишим предјелима на југозападу вјетар ће бити много јачи уз ударе преко 80 – 90  km/ h.

Републичка управа цивилне заштите Републике Српске апелује на јавне институције, радне колективе, правна лица, грађане у Републици Српској, нарочито у зони већих и бујичних водотока да, у оквиру њихове одговорности, обрате пажњу на могућност јаког вјетра и водене токове у њиховој близини и да практично имају на уму безбједност и заштиту људи и имовине од евентуалног изливања воде и налета олујног вјетра.

УПОЗОРЕЊЕ НА НАЛЕТЕ ОБИЛНЕ КИШЕ И ЈАКОГ ВЈЕТРА!
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1465
mod_vvisit_counterJuce2586
mod_vvisit_counterOve nedelje4051
mod_vvisit_counterProšle nedelje41799
mod_vvisit_counterOvog mjeseca105231
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca188184
mod_vvisit_counterUkupno6603564