Opština Berkovici

СПКД „Просвјета“ ОО Берковићи-ОБАВЈЕШТЕЊЕ

El. pošta Štampa PDF

СПКД „Просвјета“ ОО Берковићи

Дана: 05.07.2017.године

ОБАВЈЕШТЕЊЕ

У оквиру видовданских свечаности Одбор „Просвјета“ у Берковићима, расписао је конкурс за литреарне и ликовне радове, за ученке основне и средње школе у Берковићима, на тему „ЋИРИЛИЦА ЈЕ СТАРО ПИСМО“.

Због малог одазива на конкурс ( пар радова ), Одбор је донио одлуку да мали број пристиглих радова, награди утјешном наградом.

Овом приликом молимо, за убудуће, ученике и њихове наставнике, да се потруде да се овакво нешто више не догоди. Да бисмо сачували наше писмо и његовали ћирилични краснопис, неопходно је да сви заједно у томе учествујемо. Сачувајмо ћирилицу, отргнимо од заборава архаизме и наше старе обичаје, јер кичма српске културе је на ћирилици.

Најдубље мисли претворене у слова на папиру, чувари су људских судбина, историја, свих оних прича које историја и машта могу исписати. Изговорене ријечи често се забораве, али оне записане остају као опомене, понекад истините, али горке, понекад као смијех и безбрижност.

Анастасија Павић, Маја Шкрба и Дејана Бркић су ученице које се требају јавити у просторије Народне библиотеке, сваким радни даном,  ради преузимања утјешне награде.

Предсједник Одбора:

Раденко Којовић

 

СПКД „Просвјета“ ОО Берковићи-ОБАВЈЕШТЕЊЕ
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas2462
mod_vvisit_counterJuce4370
mod_vvisit_counterOve nedelje2462
mod_vvisit_counterProšle nedelje26376
mod_vvisit_counterOvog mjeseca170167
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca221995
mod_vvisit_counterUkupno6480316